Nieuws van de bonden

Petitie CAO Jeugdzorg

CNV Publieke Zaak roept medewerkers in de Jeugdzorg op hun handtekening te zetten voor een 'fatsoenlijke CAO Jeugdzorg'.  De handtekeningen worden overhandigd aan de werkgevers in de jeugzorg.

De onderhandelingen voor de nieuwe CAO Jeugdzorg verlopen moeizaam. Op 30 maart is er opnieuw overleg. Werk je in de Jeugdzorg en wil je een fatsoenlijke CAO, steun dan onze actie!

Oproep aan werkgevers en vakbonden om nu met spoed een fatsoenlijke CAO af te sluiten!

Ondergetekenden, werknemers in de Jeugdzorg, roepen de werkgeversorganisaties in de Jeugdzorg en de vakbonden op om alsnog tot een aanvaardbaar CAO-resultaat te komen.

Wij begrijpen heel goed dat onze sector in onzeker vaarwater verkeerd. Wij begrijpen ook dat  er veel nieuw beleid op ons afkomt en dat de sector het met min der geld moet doen. Dat brengt óók veel onzekerheid mee voor ons als werknemers. Onzekerheid over onze banen en over onze rechtspositie.

Vanwege de onzekerheid over onze werkgelegenheid hebben wij grote moeite met de plannen om juist n de huidige wachtgeldregelingen vrijwel weg te strepen. Een vrijwel volledige afbraak is voor ons volstrekt onaanvaardbaar.

Daarnaast stellen wij vast dat wij er in 2011 en 2012 in koopkracht fors op achteruit (zijn) gegaan. Ondertussen worden voor ons ook veel zaken duurder en gaan de vaste lasten omhoog.

Wij hebben tot nu toe veel geduld gehad bij het wachten op een nieuwe Cao. Tot nu toe hebben wij steeds het werk voor laten gaan op onze eigen belangen. Daar zijn wij nu echter klaar mee.

Wij eisen daarom een goede CAO Jeugdzorg NU!

U kunt de petitie ondertekenen op de website van CNV Publieke Zaak>>

•
  • 0 Commentaren
  •

Sorry, de commentaar mogelijkheid is op dit moment niet beschikbaar. Er wordt gewerkt aan een inlogsysteem voor leden. Je kunt wel altijd reageren via Facebook of Twitter .

« maart 2012»
Z M D W D V Z