CNV: "Betere Europese regelgeving hard nodig"

03-11-2015

Word lid!

Meld je aan bij het CNV en profiteer van alle voordelen.

Aanmelden

De Tweede Kamer bespreekt woensdag 4 november 2015 de Europese voorstellen voor betere Europese regelgeving. "Regelgeving die werknemers beter beschermt is hard nodig. De gesprekken over betere regelgeving gaan tot nu toe vaak over het verminderen van de hoeveelheid regelgeving. Maar het gevaar hiervan is juist dat dit ten koste gaat van de rechten van werknemers en de regelgeving dus helemaal niet beter wordt", zegt CNV Voorzitter Maurice Limmen.

"Het is zaak dat de Tweede Kamerleden er op toezien dat de Nederlandse ministers, die de Europese gesprekken voeren, de belangen van werknemers niet uit het oog verliezen. Inhoudelijk denk ik bij betere regelgeving aan veiligheidsvoorschriften en regelgeving die toeziet op een eerlijke arbeidsmarkt", aldus Limmen.

"Zo moet bijvoorbeeld de Europese Detacheringsrichtlijn worden aangepast. Deze maakt nog steeds oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden mogelijk. Voor gedetacheerde en reguliere werknemers gelden nu verschillende regels over bijvoorbeeld sociale zekerheid en pensioen en dat is volkomen legaal door deze richtlijn. Dat is niet eerlijk en stuit mensen tegen de borst. Deze richtlijn moet dus zo snel mogelijk worden gewijzigd."

Geef een reactie

Column

CNV pleit voor 30-urige werkweek

Een verkorte werkweek met behoud van het huidige salaris zorgt voor meer balans in werk-privé situatie.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×