CNV: Innovatie hard nodig om mensen aan de slag te krijgen

01-07-2016

Word lid!

Meld je aan bij het CNV en profiteer van alle voordelen.

Aanmelden

"Er verdwijnen veel banen, kijk naar de recente ontwikkelingen bij winkels, warenhuizen, thuiszorg en banken. Willen we meer mensen aan de slag krijgen, dan moeten we meer investeren in onderzoek en ontwikkeling. Dat we daarin achterlopen is een slecht teken." CNV-voorzitter Maurice Limmen reageert hiermee op het bericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) van vrijdag 1 juli over EU-2020. Dit is een Europees tienjarenplan met doelen voor onder andere onderwijs, arbeid en onderzoek. Het CBS stelt dat Nederland achterloopt bij die doelen, als het gaat om investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

"Dat we achterlopen bij onderzoek en ontwikkeling is zorgelijk, want alleen met voldoende investeringen kan Nederland een innovatieve economie worden", aldus Limmen. "Die investeringen in onderzoek en ontwikkeling zijn hard nodig om banen te scheppen. Op dit moment halen te veel mensen weinig zekerheid en inkomen uit hun werk. Een innovatieve economie moet zorgen voor banen waar mensen wel zekerheid uit halen en waarin ze zich kunnen blijven ontwikkelen."

EU-2020 is het tienjarenplan dat de Europese Unie in 2010 is gestart. De EU wil hiermee een model neerzetten voor slimme en duurzame groei voor iedereen. Het plan bevat doelen die alle Europese landen in 2020 moeten halen, over onder meer werkgelegenheid, onderzoek en ontwikkeling, klimaat en energie, onderwijs, sociale inclusie en armoedebestrijding.

Geef een reactie

Column

CNV pleit voor 30-urige werkweek

Een verkorte werkweek met behoud van het huidige salaris zorgt voor meer balans in werk-privé situatie.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×