CNV Jongeren praten mee bij SER-verkenning ontplooiingskansen

17-09-2018

Meld je aan!

Word lid van het CNV en profiteer van alle voordelen.

Vandaag is de eerste zitting van het SER-Jongerenplatform over ontplooiingskansen voor jongeren. Minister Koolmees van SZW heeft de SER gevraagd om de kansen voor jongeren om zich te ontplooien in kaart te brengen en daarbij gebruik te maken van het SER Jongerenplatform. De eerste bijeenkomst is deze maand. CNV Jongeren nemen deel aan het platform en praten mee.

CNV Jongeren heeft in de afgelopen tijd regelmatig aandacht gevraagd voor de verslechterende sociaaleconomische positie van jongeren in Nederland. ‘Het besluit om in kaart te brengen wat nodig is om jongeren meer zekerheid te geven over hun toekomst, is een heel belangrijk signaal van het kabinet aan alle jongeren in Nederland”, aldus CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski.SER JongerenplatformHet SER Jongerenplatform bestaat uit CNV Jongeren, FNV Jong, VCP Young Professionals, Jong Management, AWVN Young HR, Nationale Jeugdraad (NJR), Landelijke studentenvakbond (LSVB), Jongerenorganisatie beroepsonderwijs (JOB) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Het platform bestaat sinds 2015 en biedt jongeren de mogelijkheid mee te praten over sociaaleconomisch beleid.