CNV-onderzoek: veel werkenden wordt gevraagd om loonoffer

21-06-2020

Word lid!

Meld je aan bij het CNV en profiteer van alle voordelen.

Aanmelden

Bijna 4% van de CNV-leden is door de werkgever gevraagd om een deel van het salaris in te leveren vanwege de crisis. Dit blijkt uit een peiling van CNV onder 1600 leden. Met name bij grotere bedrijven (meer dan 250 werknemers) wordt gevraagd om een loonoffer. Bij een groot deel (41%) heeft de werkgever dit zonder overleg aangekondigd.

‘Als we dit doortrekken naar alle werkenden in de marktsector, zou dit betekenen dat vele tienduizenden werkenden nu om een loonoffer wordt gevraagd,’ aldus Piet Fortuin, CNV-voorzitter. Zorgwekkend is daarnaast dat bijna 1 op de 10 werkenden nog verwacht dat hen om een loonoffer wordt gevraagd.

Staatssteun
‘Uiteraard begrijpen we dat veel werkgevers in zwaar weer verkeren. Maar het eenzijdig loon inhouden kan niet zomaar. Veel ondernemers krijgen immers staatssteun om de salarissen door te betalen’ stelt Fortuin. ‘We gaan dan ook met de bedrijven in gesprek bij wie dit het geval is. In het uiterste geval sluiten we een gang naar de rechter niet uit.’

Financieel onhaalbaar
42% van alle ondervraagden geeft aan dat een loonoffer voor hen financieel niet haalbaar is. 16% weet niet of het financieel haalbaar is. 73% heeft geen idee wat zijn rechten zijn als de werkgever om een loonoffer vraagt. Slechts 1 op de 5 is bereid om een loonoffer te brengen als het slecht gaat met het bedrijf waar hij werkt. 85% verwacht overigens dat een loonoffer niet nodig is om het bedrijf te redden.

Loyaliteit
Fortuin: ‘Het is natuurlijk mooi als werknemers zo loyaal zijn om een loonoffer te brengen. Maar het heeft grote consequenties voor je WW. Wie nu 20% van zijn loon inlevert, krijgt straks 20% minder ww als het bedrijf alsnog failliet gaat. En dat 2 jaar lang. Dit kan duizenden euro’s schelen. Bedenk je dus twee keer voor je zomaar tekent bij het kruisje. Het is een uiterst zwaar middel.’

Geef een reactie

Column

CNV pleit voor 30-urige werkweek

Een verkorte werkweek met behoud van het huidige salaris zorgt voor meer balans in werk-privé situatie.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×