CNV: 'Versterk het Nederlands beroepsonderwijs'

24-10-2016

Word lid!

Meld je aan bij het CNV en profiteer van alle voordelen.

Aanmelden

"Dankzij het sterke Nederlandse beroepsonderwijs draait onze economie. Ik maak me grote zorgen om de dalende studentenaantallen, daarom is het goed dat op 21 oktober de Sociaal Economische Raad komt met aanbevelingen om de dalende trend in het middelbaar beroepsonderwijs te trachten te keren. Het Nederlands beroepsonderwijs moet worden versterkt", zegt CNV Voorzitter Maurice Limmen.

Of je nu naar de supermarkt of kapper gaat, in de trein stapt of met de fiets of auto op pad gaat. Overal werken mbo'ers aan het draaiende houden van onze economie. Toch is het imago van mbo-opleidingen niet altijd positief en lopen studentenaantallen terug. Limmen: "Het huidige stelsel moet verder versterkt worden om de kracht te blijven behouden in de toekomst." 

De dalende trend van het aantal mbo-deelnemers is er een van de laatste jaren. Vooral het aantal jongeren dat voor een zogenoemde beroepsbegeleidende leerweg kiest neemt af. Op 21 oktober heeft de SER een briefadvies uitgebracht met aanbevelingen om deze dalende trend te keren. De SER adviseert meer inzet op imagoverbetering en verplichting aan onderwijsinstellingen om een studiebijsluiter beschikbaar te stellen. Via deze studiebijsluiter kunnen jongeren objectieve informatie vinden over bijvoorbeeld de kans op werk en het startsalaris van verschillende opleidingen. CNV Jongeren was betrokken bij de ontwikkeling van dit instrument.

Geef een reactie

Column

CNV pleit voor 30-urige werkweek

Een verkorte werkweek met behoud van het huidige salaris zorgt voor meer balans in werk-privé situatie.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×