"Een bestuurder kan ook 'nee' zeggen tegen buitensporig topsalaris"

17-03-2017

Word nu lid!

Meld je aan bij CNV en profiteer van alle voordelen.

Word lid

"Waarom kunnen de lonen van topbestuurders niet gewoon meestijgen met wat er in cao's wordt afgesproken? In plaats van die bonussen. De tegenstelling tussen de beloning van topmensen en gewone werknemers wordt steeds schrijnender. Dat is ronduit slecht voor werknemers, de maatschappij en de economie", stelt CNV-voorzitter Maurice Limmen. Hij reageert hiermee op het onderzoek naar topbeloningen dat vandaag, 17 maart, in het FD is gepubliceerd. 

Topbestuurders van de grootste Nederlandse beursfondsen hebben vorig jaar zo'n 15% meer ontvangen, aldus de krant. Die inkomensstijging kwam vooral tot stand door bonussen en uitkeringen in aandelen.

Limmen. "Topbestuurders moeten daarom hun verantwoordelijkheid nemen. Er wordt wel gezegd, die hoge beloningen worden ze opgedrongen door de Raad van Commissarissen. Maar als je een 'kadootje' krijgt, kun je ook zeggen: ik wil het niet. Bestuurders hoeven niet akkoord te gaan met een hogere beloning."

Geef een reactie

Column voorzitter

Machteloos op de vrije markt

Tussen al het mediageweld over de komende verkiezingen stond vorige week een klein onopvallend berichtje in de marges...

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×