Kinderen mogen niet in armoede opgroeien

08-06-2017

Word nu lid!

Meld je aan bij CNV en profiteer van alle voordelen.

Word lid

Op 8 juni zal CNV bestuurder Willem Jelle Berg, samen met andere partijen, een toelichting geven in de Tweede Kamer op het advies van de Sociaal Economische Raad (SER) “Opgroeien zonder armoede”. In het SER-rapport is op verzoek van het kabinet een analyse gemaakt van de hardnekkige armoede onder een gedeelte van de kinderen in Nederland. Willem Jelle Berg wil dat de Tweede Kamer deze aanbevelingen overneemt.

Willem Jelle Berg: Deze problematiek is zeer schrijnend en hardnekkig ondanks de huidige economische groei. “We moeten ervoor zorgen dat kinderen niet in armoede opgroeien. Mensen hebben een baan  maar zitten toch in de schulden. Armoede bij kinderen van werkende ouders is lastig op te lossen omdat deze mensen slecht te bereiken zijn. Daar moeten gemeenten en werkgevers op inzetten".

Voor gemeenten ligt er volgens de SER een taak om armoede onder kinderen en schuldenproblematiek bij werkende ouders beter op te sporen. Berg: "Concreet betekent dit dat een lokale armoederegisseur de aanvraagprocedures bij schuldenproblematiek toegankelijker moet maken, versnippering van diensten moeten tegen gaan en dat samenwerking tussen bijvoorbeeld onderwijs, maatschappelijk middenveld en overheid beter moet."

Geef een reactie

Column voorzitter

Eén zwaluw maakt nog geen zomer

Onlangs was ik te gast op radio 1, om te praten over de recente cijfers van het CBS over de arbeidsmarkt. Het CBS maakte...

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×