Middengroepen klem door afname vaste banen

01-06-2017

Word nu lid!

Meld je aan bij CNV en profiteer van alle voordelen.

Word lid

Het CNV herkent zich in de conclusies van het CBS/TNO rapport “Dynamiek op de Nederlandse arbeidsmarkt: De focus op ongelijkheid’ dat werknemers vinden dat de arbeidsomstandigheden zijn verslechterd.

In 10 jaar tijd is het aantal vaste contracten dramatisch gedaald van 71 naar 61% van het aantal werkenden. Vooral kwetsbare groepen op arbeidsmarkt zoals jongeren en laagopgeleiden zijn hiervan de dupe. Maurice Limmen CNV-voorzitter: "Het CBS/TNO rapport constateert dat nu ook de middengroepen sterk onder druk staan en terrein verliezen. Dat is slecht voor Nederland; het wordt voor steeds meer mensen heel moeilijk om een huis te kopen, een gezin te stichten en ervoor te zorgen dat je kinderen het straks beter hebben dan jezelf. Deze cijfers bevestigen dat aan deze “Dutch Dream” een einde lijkt te komen. Daarom is het zo belangrijk dat de polder en politiek samen doorpakken op dit dossier. ”

CNV Vakcentrale 
Telefoon: +3130 751 1338
Mobiel: +316 10 97 47 71
Postbus 2475, 3500 GL Utrecht 
Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Mail: h.zoontjes@cnv.nl

Geef een reactie

Column voorzitter

Eén zwaluw maakt nog geen zomer

Onlangs was ik te gast op radio 1, om te praten over de recente cijfers van het CBS over de arbeidsmarkt. Het CBS maakte...

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×