Piet Fortuin nieuwe voorzitter van CNV

23-09-2019

Word lid!

Meld je aan bij het CNV en profiteer van alle voordelen.

Aanmelden

Piet Fortuin nieuwe voorzitter van CNV

Piet Fortuin wordt per 1 januari 2020 de nieuwe voorzitter van CNV Vakcentrale. Hij volgt de huidige voorzitter Arend van Wijngaarden op, die begin 2020 met pensioen gaat. Fortuin gaat leiding geven aan een nieuw, zeskoppig CNV-bestuur, dat samengesteld is uit bestuurders van de drie bonden van het CNV en de Vakcentrale. De Algemene Vergadering van het CNV heeft gisteravond ingestemd met het nieuwe bestuur.

‘Piet Fortuin kent het vakbondswerk als geen ander. Een gepassioneerde vakbondsman in hart en nieren. We zijn zeer verheugd dat hij als nieuwe voorzitter de strijd voor onze leden voortzet. Lage lonen, hoge werkdruk, doorgeschoten flexibilisering zijn belangrijke thema’s de komende jaren. Fortuin maakt zich sterk om het tij op deze onderwerpen te keren,’ aldus Van Wijngaarden.

Gekte
Piet Fortuin: ‘Ik wil van het CNV weer een beweging maken. Een beweging van dichtbij, voor en door leden. En ik wil een halt toeroepen aan de huidige gekte op de arbeidsmarkt. Er dreigt een nieuwe onderklasse te ontstaan dankzij de doorgeschoten flexibilisering. Twee miljoen mensen hebben een onzeker contract en weten vaak niet hoe ze het eind van de maand moeten halen. Ik maak me hard voor een eerlijke en rechtvaardige arbeidsmarkt waarop het evenwicht tussen werkenden weer is hersteld. Waar mensen zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Dat is mijn belangrijkste doel als voorzitter.’

Nieuwe organisatiestructuur
Met de aanstelling van het nieuwe bestuur vindt ook een organisatieverandering plaats. Bestuurders vanuit de aangesloten bonden vormen vanaf 1 januari samen met een bestuurder vanuit de Vakcentrale het nieuwe bestuur. De nieuwe bestuurders van de Vakcentrale blijven ook bestuurder bij hun eigen bond. Het huidige Algemeen Bestuur en het Dagelijks Bestuur wordt daarmee opgeheven. Het nieuwe bestuur bestaat uit de volgende mensen:

  • Piet Fortuin: voorzitter van CNV Vakmensen; voorzitter in het nieuwe bestuur
  • Patrick Fey: voorzitter van CNV Overheid en Publieke Diensten (CNV Connectief); vicevoorzitter in het nieuwe bestuur 
  • Jan Pieter Daems: huidige bestuursadviseur van CNV Vakcentrale
  • Semih Eski: voorzitter van CNV Jongeren
  • Johan Slok: secretaris/penningmeester van CNV Vakmensen
  • Anneke Westerlaken: voorzitter van CNV Zorg en Welzijn (CNV Connectief)

Nieuw decennium
‘Het doel van deze nieuwe organisatiestructuur is dat we effectiever samenwerken en onze kwart miljoen leden nog beter van dienst zijn. Dit is noodzakelijker dan ooit. Ik kijk ernaar uit om, aan het begin van het nieuwe decennium, de onvrede op de arbeidsmarkt te beteugelen. Een decennium waarin de arbeidsverhoudingen meer dan ooit onder druk staan,’ aldus Fortuin.

De komende maanden gaat het nieuwe bestuur als commissie aan de slag met de voorbereidingen voor de nieuwe bestuursperiode. Het nieuwe bestuur wordt formeel ingesteld door de Algemene Vergadering van het CNV in december.

  

 

 

 

Geef een reactie

Column

CNV pleit voor 30-urige werkweek

Een verkorte werkweek met behoud van het huidige salaris zorgt voor meer balans in werk-privé situatie.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×