SER: Regie bij werknemers voor eigen ontwikkeling

29-03-2017

Word lid!

Meld je aan bij het CNV en profiteer van alle voordelen.

Aanmelden

"Werknemers moeten zelf de regie hebben over hun ontwikkeling", zegt Maurice Limmen, voorzitter van het CNV naar aanleiding van het advies van de Sociaal Economische Raad (SER) over leren tijdens je loopbaan. "Die regie kunnen werknemers houden door ze te steunen in de financiering van hun scholing en ontwikkeling."

Vandaag, woensdag 29 maart, presenteert de SER het advies 'Leren en ontwikkelen tijdens de loopbaan'. Dit advies gaat over volwassenen die tijdens hun loopbaan besluiten om bijvoorbeeld een cursus te doen om hun vaardigheden te vergroten of zich te specialiseren. Onderdeel van de aanbevelingen in het advies is dat iedere burger de mogelijkheid krijgt een ontwikkelrekening te openen waar hij fiscaal gunstig geld op kan storten voor de eigen professionele ontwikkeling. De werknemer kiest zelf aan welk ontwikkel- of scholingsdoel het budget hij het budget besteedt.

"Het SER-advies past in de Scholings- en Ontwikkelingsagenda die het CNV vorig jaar heeft uitgebracht. Bovendien biedt het CNV al een leerrekening aan via James. Het is mooi dat met dit advies de leerrekening nog meer bekendheid krijgt", aldus Limmen. 

Geef een reactie

Column

CNV pleit voor 30-urige werkweek

Een verkorte werkweek met behoud van het huidige salaris zorgt voor meer balans in werk-privé situatie.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×