Tips OR en toezicht

14-12-2016

Een goede relatie tussen de ondernemingsraad en commissarissen in een bedrijf is erg belangrijk. Dat is de centrale boodschap van het magazine dat op 14 december 2016 is gelanceerd door de zogenoemde Alliantie Medezeggenschap en Governance, waarin ook het CNV deelneemt.

De commissaris en de ondernemingsraad, houden beiden toezicht op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de onderneming. Ze moeten meedenken én kritisch zijn. In de vandaag gelanceerde special staan tips en een handig overzicht van de wet- en regelgeving op dit gebied.

Het CNV vindt het van groot belang dat de driehoek; bestuur, medezeggenschap en toezicht, goed functioneert. Echter de praktijk laat zien dat dit niet overal goed gaat. Zo blijkt nog niet eens de helft van de ondernemingsraden gebruik te maken van bijvoorbeeld het voordrachtsrecht voor de Raad van Commissarissen. Daarmee laten ondernemingsraden kansen liggen om strategische besluitvorming in ondernemingen te beïnvloeden.

Meer tips lees je in de OR & Commissaris Special.