Vakbonden: nieuwe pensioenacties op 29 mei zolang kabinet eisen niet inwilligt

25-03-2019

Word lid!

Meld je aan bij het CNV en profiteer van alle voordelen.

De voorzitters van de vakbonden FNV, CNV en VCP bezochten vanmorgen minister Koolmees in Den Haag. Zij brachten hem de boodschap die de 40.000 actievoerders voor betere pensioenen, vorige week maandag lieten horen.

Woensdag 29 mei

De boodschap uit de samenleving was de luide roep om het pensioenstelsel aan te passen, om de verhoging van de AOW-leeftijd te bevriezen en een regeling te maken voor mensen met zware beroepen. Daarnaast spraken de voorzitters Busker (FNV), Van Wijngaarden (CNV) en Van Holstein (VCP) over het ultimatum dat eind vorig jaar aan het kabinet is afgegeven. Woensdag 29 mei zal er een nieuwe actiedag zijn, als het kabinet niet met voorstellen komt, waardoor de vakbonden weer aan tafel kunnen komen.

Malieveld

Oorspronkelijk zou minister Koolmees de boodschap van de actievoerders in ontvangst nemen op 18 maart op het Malieveld. De bijeenkomst op het Malieveld werd afgelast vanwege de gebeurtenissen die dag in Utrecht.