Zo overleef je Blue Monday

20-01-2020

Word lid!

Meld je aan bij het CNV en profiteer van alle voordelen.

Aanmelden

 

Vandaag is het de derde maandag van januari: ook wel bekend als Blue Monday. De feestdagen zijn al een tijdje achter de rug, buiten is het koud en donker en de goede voornemens vallen tegen. Stuk voor stuk ingrediënten om je vandaag wat gedeprimeerder te voelen dan anders. Gelukkig hoeft Blue Monday helemaal niet zo verschrikkelijk te zijn! Wil je weten hoe je Blue Monday het best door kunt komen?

5 handige tips voor Blue Monday

1. Maak een rustige start. Rij bijvoorbeeld achter de files aan of neem een treintje later. Zo start je jouw dag relaxed. Heb je de mogelijkheid om thuis te werken? Doen! Je kunt dan in eigen tempo dat ene dossier afwerken, waar je al lang tegen opziet.

2. Maak een to-do list, het liefst zo realistisch mogelijk. Neem bijvoorbeeld 5 zaken die je vandaag oppakt. Wel zo lekker, wanneer je alles kunt afstrepen. Het geeft een goed gevoel om met een afgeronde takenlijst huiswaarts te keren.

3. Ben je een piekeraar? Maak dan met jezelf de afspraak dat je na je werk écht de deur achter je dichttrekt, zonder aan je werk te denken. Vanavond even geen werkmail of mailtje tikken. Tijd om van je avond te genieten.

4. Ga vanavond eens lekker sporten, een boek lezen of je favoriete serie bingewatchen. Gewoon even lekker tijd voor jezelf.

5. Heb je vaker last van een dip? Dan is het verstandig om aan de slag te gaan met je loopbaan. Bedenk of je genoeg energie haalt uit je werk. Surf naar www.loopbaancentraal.nl en leer jezelf kennen door opdrachten en testen. Wil je liever iemand spreken? Neem dan direct contact op met James Loopbaan.

Geef een reactie

Column

CNV pleit voor 30-urige werkweek

Een verkorte werkweek met behoud van het huidige salaris zorgt voor meer balans in werk-privé situatie.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×