Rechtshulp bij huurverhoging

Als je in een huurwoning woont en je cv-ketel gaat kapot, wat dan? Je probeert het te laten repareren. Maar soms is een nieuwe ketel nodig. Nu blijkt dat de woningbouwvereniging een nieuwe ketel wil plaatsen, maar dan wel de huur verhoogt. Stella maakte dit mee en was het er niet mee eens. Zij schakelde de CNV Rechtshulp privé in. Lees hier hoe Stella geholpen werd.

Huurverhoging terecht of niet?

Stella woont met haar gezin in een huurwoning. Ze woont hier al meer dan 15 jaar met veel plezier. Helaas is vorige maand de cv-ketel kapot gegaan. Ze heeft gelijk contact opgenomen met de De zaak: Huur omhoog door nieuwe cv-ketel

Stella woont al 15 jaar met veel plezier in haar huurwoning, samen met haar gezin. Maar vorige maand ging de cv-ketel kapot. Ze belde meteen de woningbouwvereniging. De volgende dag kwam er een monteur. Hij maakte de ketel, maar zei dat de ketel oud is en snel weer stuk kan gaan.

En ja hoor, twee weken later was het weer mis. Met twee kleine kinderen thuis wilde Stella snel een nieuwe ketel. De woningbouwvereniging ging akkoord, maar zei dat de huur dan omhoog ging omdat het gaat om woningverbetering. Stella vond dit niet eerlijk. Dus deed ze een beroep op de CNV Rechtshulp privé.

Hoe CNV Rechtshulp hulp biedt

Een jurist gespecialiseerd in huurrecht kan Stella helpen. De jurist vraagt eerst haar huurovereenkomst op. Daarna informeert hij de woningbouw schriftelijk. De jurist legt uit dat Stella niet akkoord gaat met een huurverhoging. Volgens de huurovereenkomst mag de huur maar 1 keer per 12 maanden omhoog. En de verhoging moet binnen een maximum liggen. Alleen bij een echte woningverbetering mag de huur tussentijds omhoog. Die verbetering moet het woonplezier vergroten. Het vervangen van een oude cv-ketel is gewoon onderhoud. Dat moet de woningbouw betalen, zonder de huur te verhogen.

De uitkomst

Uiteindelijk gaat de woningbouwvereniging akkoord. Ze plaatsen een nieuwe cv-ketel voor Stella zonder de huur te verhogen. Haar jurist zegt dat als de won

Ook een probleem met een huurverhoging?

Heb je ook een kwestie rondom een huurverhoging? Of een vraag over onze CNV Rechtshulp privé? Neem dan contact op met Anker/BrandMR. Zij staan voor je klaar. Bel naar 088 01 88 550 of meld je kwestie online.

Meld je kwestie online

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Juridisch advies en rechtsbijstand voor jou en je gezin. Het is slechts één van de voordelen van het CNV-lidmaatschap.

  • deskundige juristen met kennis van jouw cao
  • voor werk en privé, zonder wachttijd*
  • direct tot wel 170 euro besparen op je rechtsbijstandverzekering