Rechtshulp bij pensioenen

Een werknemer neemt afscheid van zijn baan en treft een regeling met zijn werkgever over zijn pensioen. Maar na een jaar ontstaat er onenigheid over de pensioenpremies. CNV Rechtshulp wordt ingeschakeld om helderheid te scheppen in deze vervelende situatie. Lees hoe deze zaak tot een goed einde werd gebracht.

De zaak: Oneens over pensioenregeling

Een werknemer gaat uit dienst. Hij en zijn werkgever maken afspraken over het ontslag. De werknemer krijgt een vroegpensioenuitkering met een extra bijdrage van de werkgever. Dit is om pensioenverlies te compenseren. Na een jaar ontstaat er een meningsverschil. De werknemer wil geen pensioenpremie meer betalen. Hij wil het werknemersdeel van de premies zelf houden. De werkgever is het daar niet mee eens en wil alleen de afgesproken aanvulling betalen.

Hoe CNV Rechtshulp hulp biedt

Ne het ontstaan van het meningsverschil, schakelt de werknemer CNV Rechtshulp in. Er wordt een juridische procedure gestart. De rechter bekijkt de situatie en concludeert dat de oorspronkelijke afspraken niet duidelijk zijn. En dit gebrek aan duidelijkheid zorgt voor verwarring over de pensioenafspraken.

De uitkomst

Uiteindelijk ontvangt de werknemer een compensatiebedrag van de werkgever. Dit dient als tege-moetkoming voor het ontstane ongemak en de onduidelijkheden rondom de pensioenafspraken.

Ook problemen met je pensioen?

Heb je ook een kwestie rondom je pensioen? Dan zijn onze juristen er om je te helpen met advies en ondersteuning. CNV biedt leden rechtshulp bij kwesties die te maken hebben met werk, inkomen en privé. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Juridisch advies en rechtsbijstand voor jou en je gezin. Het is slechts één van de voordelen van het CNV-lidmaatschap.

  • deskundige juristen met kennis van jouw cao
  • voor werk en privé, zonder wachttijd*
  • direct tot wel 170 euro besparen op je rechtsbijstandverzekering