Beschut werk

Word nu lid!

Meld je aan bij CNV en profiteer van alle voordelen.

Word lid

Met de invoering van de Participatiewet kunnen er geen nieuwe mensen meer instromen in de sociale werkvoorziening. Mensen die niet zonder hulp kunnen werken, zijn aangewezen op de gemeente.

Gemeenten moeten beschutte werkplekken organiseren voor die mensen die (nog) niet in een reguliere baan kunnen werken en uitsluitend in een beschutte omgeving onder aangepaste omstandigheden mogelijkheden tot arbeidsparticipatie hebben. Uiteindelijk moet dit leiden tot 30 duizend plekken in 2048. 

Als je denkt dat je in aanmerking komt voor een beschutte werkplek, meld je je bij je gemeente en ga je bij het UWV langs voor een keuring. Zij geven een indicatie. Als er een indicatie volgt, heb je recht op een beschutte werkplek. Vanaf 2017 kan je ook zelf een beoordeling bij het UWV aanvragen.

Column voorzitter

Wat gaan we doen?

Onlangs deed het CNV een oproep aan werkgevers om eerst eens naar de dikke miljoen mensen die in Nederland langs de kant...

Contact met het CNV

 

De medewerkers van CNV Info zijn op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur telefonisch bereikbaar via 030 751 1001 en van 8.00 tot 22.00 uur via de chat.

Chat offline

De chat is momenteel offline

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×