Vacature Sectorgroepslid

Vrijwilligersfunctie

Wil je samen met anderen opkomen voor de belangen van je collega’s in de sector? Dan is een sectorgroep echt iets voor jou. Leden van een sectorgroep helpen de cao-onderhandelaar. Omdat leden actief zijn in verschillende regio’s, peil je als lid door het hele land de meningen. Bijvoorbeeld over regeldruk in het onderwijs of werkdruk in de zorg. Alles voor een goede cao. Ook organiseert een sectorgroep vaak een gezellige jaardag met workshops en een netwerkborrel. Wil jij meedenken met de sectorgroep van de sector waarin jij werkt? Reageer dan op de vacature voor deze leuke vrijwilligersrol.

Jouw rol

Wat houdt dat precies in; lid zijn van een sectorgroep? Leden van een sectorgroep zijn allemaal werkzaam in dezelfde sector. Samen met de onderhandelaar zorgen zij ervoor dat ervaringen uit de praktijk worden ingebracht bij cao-onderhandelingen. De leden van een sectorgroep houden contact met de CNV-leden over wat er speelt op de werkvloer. Dat doen zij door bijvoorbeeld een nieuwsbrief te verzenden of door bijeenkomsten voor leden te organiseren. Als lid van een sectorgroep werk je samen met collega’s uit het hele land.

Voordelen voor jou

Wat win jij ermee? Je krijgt er nieuwe ervaringen en kennis voor terug!

  • Doordat je veel in contact komt met onderhandelaars en mensen in het werkveld, bouw je een groot netwerk op.
  • Je bent maatschappelijk betrokken en kunt iets voor anderen betekenen.
  • Je ontwikkelt competenties op die nuttig zijn in je loopbaan. Zoals communiceren, verbinden en (soms) onderhandelen. Dit zijn veelgevraagde vaardigheden voor interessante functies.
  • Het is een welkome afwisseling van je eigen werkzaamheden en je leert een hoop.

In veel cao's hebben we afspraken gemaakt over de tijd die je voor deze leuke rol kunt krijgen. We helpen je graag om dit in de praktijk te organiseren.

Interesse in deze leuke vrijwilligersrol?

Stuur ons een e-mail met jouw gegevens (naam, mobiele telefoonnummer, je functie en waar je werkt) en eventueel jouw motivatie. Dan nemen we snel contact met jou op.