Contact

Hier vind je de contactgegevens van het CNV.  Kijk eerst eens of je vraag niet hieronder al beantwoord wordt in de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

/

Wat kost een lidmaatschap?

Een lidmaatschap van het CNV kost gemiddeld 15 euro per maand. De hoogte van de contributie is afhankelijk van de bond waar je lid van bent en of je parttime of fulltime werkt. Ook zijn er speciale tarieven voor onder meer jongeren, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden.

Kijk voor jouw contributie op de website van je bond. Of neem contact op met het CNV voor een specifieke prijsopgave.

Kan een werkgever verlof weigeren?

Dat ligt aan de vorm van het verlof:

  • Een werkgever kan nooit zwangerschaps- en bevallingsverlof of kraamverlof voor de partner weigeren. 
  • Een werkgever mag een redelijk verzoek voor calamiteitenverlof niet weigeren. De werkgever kan wel achteraf vragen om aan te tonen waarom het calamiteitenverlof nodig was.
  • Als je bij ouderschapsverlof een jaar lang de helft van het aantal uren wilt gaan werken, mag de werkgever dit niet weigeren. Tegen een andere verdeling van het verlof kan de werkgever wel bezwaar maken.
  • Je werkgever mag zorgverlof alleen weigeren als door jouw verlof het bedrijf of de organisatie waar je voor werkt in ernstige problemen zou komen.


Het kan gebeuren dat jij en je werkgever het niet eens worden over het opnemen van het verlof. Vraag dan advies bij de afdeling personeelszaken op je werk. Als lid kan je hiervoor ook contact opnemen met het CNV.

Wanneer heb ik recht op bijzonder verlof?

Niet over alle vormen van verlof en redenen voor verlof zijn afspraken gemaakt in de wet. Zo staat er in de wet bijvoorbeeld niets over verlof voor:

 

  • het bezoek aan een arts;
  • het bijwonen van een huwelijk van een familielid;
  • het bijwonen van een begrafenis van een familielid;
  • verhuizen

In sommige gevallen kan je verlof aanvragen voor zulke zaken. Deze vorm van verlof worden bijzonder verlof of buitengewoon verlof genoemd. Kijk in je cao of vraag aan de P&O afdeling van jouw bedrijf welke vormen van bijzonder verlof voor jou gelden.

 

Ik ben/word ontslagen, waar heb ik recht op?

Als je wordt ontslagen moet je eerst goed weten wat de gevolgen zijn van het ontslag. Heb je bijvoorbeeld recht op een WW-uitkering of een ontslagvergoeding? Staat je werkgever wel in zijn recht als hij jouw contract wil ontbinden? Het is goed om in een zo vroeg stadium hulp in te roepen van het CNV.

Onder welke CAO val ik?

In de Cao-zoeker, vind je de meeste Cao's waar het CNV bij betrokken is. De collectie is (nog) niet helemaal compleet. Eind 2011 moeten de meeste Cao's op deze manier te vinden zijn. 


top, Cao

Hoe kom ik aan mijn contributiebrief (voor het fiscaal verrekenen van mijn contributie)?

Dankzij je werkgever kan je een deel van je vakbondscontributie via de belastingdienst terugkrijgen. Als dit in jouw cao is afgesproken, ontvang je in het najaar automatisch een brief van het CNV die je kan inleveren bij je werkgever.

Contributieverrekening verschillende CNV-bonden

CNV Onderwijs
Log in op ‘Mijn CNVO’. (met je lidnummer als gebruikersnaam en je postcode als wachtwoord, tenzij je dit zelf reeds eerder gewijzigd hebt). Leden die het formulier niet digitaal opvragen, krijgen het in oktober thuisgestuurd. 

CNV Publieke Zaak
Op de website van CNV Publieke Zaak is het formulier te downloaden 

CNV Vakmensen
De teruggave geld voor het grootste deel van de leden. Download de contributiebrief op de website

CNV Dienstenbond
In oktober wordt de contributiebrief thuisbezorgd. Vragen?

ACOM
Voor acom-leden staat uitleg op de website van de ACOM

Waar/hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Hiervoor kan je jet beste contact opnemen met de ledenadministratie van de CNV-bond waar je lid van bent. Heb je die gegevens niet (direct) beschikbaar, neem dan contact om met CNV Info.

Ik zoek contact met een jurist

Contact

Als CNV-lid heb je recht op gratis rechtsbijstand (privé en werk). Neem contact op met CNV.

deze pagina delen

 

CNV vakbond nieuwsbrief

Contactgegevens CNV Bonden

 


 
 
Deze website maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit? Lees meer