CNV Senioren

We zijn er ook voor jou wanneer je van je pensioen geniet

Verricht je geen betaald werk meer? Of werk je er gedeeltelijk bij, naast het pensioen? Het CNV is er voor jou. Altijd. CNV Senioren bundelt de krachten van de CNV-bonden op het terrein van pensioen, inkomen, belasting en zorg en welzijn. Maar dat is niet alles: CNV Senioren organiseert ook interessante activiteiten. Samen staan we sterker.

Direct naar:

Over CNV Senioren

Ben je gepensioneerd? Ook dan komt het CNV voor jou op. Dat doen we niet alleen in Den Haag, in pensioenfondsbesturen, maar bij jou in de buurt. We bieden concrete hulp, bijvoorbeeld bij het invullen van de belastingaangifte. Of we ondersteunen je bij het verplichte keukentafelgesprek wanneer je beroep doet op een zorgvoorziening. Ook organiseert CNV Senioren regelmatig interessante informatiebijeenkomsten in de regio. Die gaan over belangrijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld koopkrachtontwikkeling. Thema’s die ertoe doen.

We organiseren vaak interessante regionale informatiebijeenkomsten bij jou in de buurt. Over belangrijke onderwerpen, thema's die ertoe doen.

CNV Ledenservice

De Seniorenadviesraad

Seniorenbelang staat hoog in het vaandel bij CNV. Jouw stem klinkt via de seniorengroepen van CNV Vakmensen en CNV Connectief door. Beide groepen hebben ieder eigen aandachtspunten en organiseren samen ledenactiviteiten. Maar hoe komt die belangrijke samenwerking tussen de seniorengroepen tot stand? En hoe weet het CNV wat jij belangrijk vindt?

Vertegenwoordigers van de seniorengroepen van de bonden komen vijf keer per jaar samen in de Senioren Advies Raad (SAR) van het CNV. De voorzitter van de SAR is Patrick Fey, landelijk voorzitter in het CNV bestuur en portefeuillehouder pensioenen.

SAR-leden brengen in de vergadering in wat hun achterban, jij dus, belangrijk vindt. Andersom bespreekt Patrick met de leden wat actueel is in Den Haag en de polder. Koopkrachtontwikkeling en bestaanszekerheid voor senioren staan al jarenlang hoog op de agenda. De SAR een belangrijk adviesorgaan voor het CNV-bestuur.


De Seniorenkrant

Blijf je graag op de hoogte van het laatste senioren nieuws en interessante events? Lees dan de Seniorenkrant. Het blad verschijnt elk kwartaal en staat bomvol onderwerpen die jou aangaan.

Check de laatste editie

Meld je aan als vrijwilliger!

Het CNV is meer dan 100 jaar geleden opgericht door vrijwilligers. Betrokken mensen met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ook nu kan het CNV niet zonder vrijwilligers. In dienstverlenende functies, bijvoorbeeld bij CNV Belastingservice of bij CNV-jubilarissen. Of in een meer belangenbehartigende rol, zoals in een lokale seniorenraad. Of help mee de vereniging draaiende te houden met het organiseren van activiteiten. Kortom: er is altijd wel iets dat je past. Nieuwsgierig naar wat jij voor CNV kunt betekenen?

Contact

Heb je een specifieke vraag voor ons en wil je daarover spreken met één van onze medewerkers? Neem contact op met de Seniorenlijn op telefoonnummer 030 - 75 11 002, op werkdagen bereikbaar van 08:00 tot 18:00 uur.

Word lid

Ook na je pensioen staat het CNV voor jou klaar. Als lid neem je gratis deel aan informatieve bijeenkomsten en ontmoetingsdagen. En we helpen bij het invullen van je belastingaangifte en ondersteunen bij aanvragen van zorgvoorzieningen in jouw gemeente.

  • Altijd hulp bij belastingaangiftes
  • Ondersteuning bij keukentafelgesprekken
  • Interessante events
  • Korting op ziektekostenverzekering en rijbewijskeuring
  • Praat mee met de seniorenraad
  • Rechtsbijstand voor je gezin bij conflicten in je privésituatie