CNV Senioren

We zijn er ook voor u als u geniet van uw pensioen

Verricht u geen betaald werk meer? Of werkt u er gedeeltelijk bij, naast uw pensioen? Het CNV is er voor u. Altijd. CNV Senioren bundelt de krachten van de CNV-bonden op het terrein van pensioen, inkomen, belasting en zorg en welzijn. Maar dat is niet alles. CNV Senioren organiseert ook vaak interessante activiteiten voor u. Samen staan we sterker.

Direct naar:

Over CNV Senioren

Bent u gepensioneerd? Ook dan komt het CNV op voor uw belangen. Dat doen we niet alleen in Den Haag, in pensioenfondsbesturen, maar ook steeds vaker bij u in de buurt. We bieden u concrete hulp, bijvoorbeeld bij het invullen van uw belastingaangiftes. Of we ondersteunen u bij het verplichte keukentafelgesprek als u beroep doet op een zorgvoorziening. Ook organiseert CNV Senioren regelmatig interessante informatiebijeenkomsten in de regio. Over belangrijke onderwerpen, zoals koopkrachtontwikkeling. Thema’s die u aangaan. Gewoon, bij u in de buurt.

Welk thema zou je graag behandeld zien op een CNV-bijeenkomst voor senioren?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

We organiseren vaak interessante regionale informatiebijeenkomsten. Over, voor u belangrijke, onderwerpen. Thema's die u aangaan. Gewoon, bij u in de buurt.

CNV Ledenservice

De Seniorenadviesraad

Seniorenbelang staat hoog in het vaandel bij CNV. Uw stem klinkt via de seniorengroepen van CNV Vakmensen en CNV Connectief. Beide groepen hebben ieder eigen aandachtspunten en organiseren zelfstandig interessante ledenactiviteiten. Maar hoe komt die belangrijke samenwerking tussen de seniorengroepen tot stand? En hoe weet het CNV nu wat u belangrijk vindt?

Vertegenwoordigers van de seniorengroepen van de bonden komen vijf keer per jaar samen in de Senioren Advies Raad (SAR) van het CNV. Voorzitter is Patrick Fey, landelijk voorzitter in het CNV bestuur en portefeuillehouder pensioenen.

SAR-leden brengen in de vergadering in wat hun achterban, u dus, belangrijk vindt. Andersom bespreekt Patrick Fey met de leden wat actueel is in ‘Den Haag’ en de ‘polder’. Waarschijnlijk verbaast het u niet. Maar ontwikkelingen over uw oudedagsvoorziening staan al jaren op nummer 1 op de agenda. De SAR is daarmee direct een belangrijk adviesorgaan van het Algemeen CNV-bestuur.


De Seniorenkrant

Blijft u graag op de hoogte van het laatste senioren nieuws en interessante events? Lees dan de Seniorenkrant. Het blad verschijnt elk kwartaal en staat bomvol onderwerpen die u aangaan.

Check de laatste editie

Meldt u aan als vrijwilliger

Het CNV is meer dan 100 jaar geleden opgericht door vrijwilligers. Betrokken mensen met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ook nu kan het CNV niet zonder vrijwilligers. In dienstverlenende functies, bijvoorbeeld bij CNV Belastingservice of bij CNV-jubilarissen. Of in een meer belangenbehartigende rol, zoals in een lokale seniorenraad. Of u helpt mee de vereniging draaiende te houden met het organiseren van activiteiten. Kortom: er is altijd wel iets dat u past. Bent u nieuwsgierig naar wat u kunt betekenen? Bekijk dan snel onze vrijwilligersvacatures.

Contact

Heeft u een specifieke vraag voor ons en wilt u graag daarover spreken met één van onze medewerkers? Dan kunt u contact opnemen met de Seniorenlijn op telefoonnummer 030 - 75 11 002, op werkdagen bereikbaar van 08:00 - 18:00 uur.

Word lid

Ook na uw pensioen staat het CNV voor u klaar. Als lid neemt u gratis deel aan informatieve bijeenkomsten en ontmoetingsdagen. En we helpen u bij het invullen van ingewikkelde formulieren en ondersteunen bij aanvragen van zorgvoorzieningen in uw gemeente.

  • Altijd hulp bij uw belastingaangiftes
  • Ondersteuning bij keukentafelgesprekken
  • Gratis deelname aan interessante events
  • Korting op ziektekostenverzekering en rijbewijskeuring
  • Lever inspraak in de Seniorenadviesraad
  • Rechtsbijstand voor je gezin bij conflicten in je privésituatie