Anders actieven

Ook als je (even) niet werkt, komt CNV op voor jouw belang.

Heb je geen werk en ontvang je een uitkering? Ook dan kun je gewoon bij ons terecht. Wij zijn er namelijk ook voor je als je werkeloos, arbeidsongeschikt of langdurig ziek bent. Juist dan kun je soms een extra steuntje in de rug gebruiken.

Wat we doen

Als je geen werk hebt, val je terug op het sociale zekerheidsstelsel. Wellicht zit je tijdelijk zonder werk en krijg je een uitkering. Misschien heb je een chronische ziekte en wil je graag werken, maar lukt het niet. Of ben je jonggehandicapt en loont het niet om te werken naast je uitkering. Met welke uitdaging je ook te maken hebt, CNV Anders Actieven helpt je erbij. We volgen niet alleen de politieke agenda op de voet. We praten actief mee aan Haagse beleidstafels over onderwerpen als rechtvaardige inkomensverdeling, de positieverbetering van uitkeringsgerechtigden en goede arbeidsomstandigheden. Maar ook in bedrijven en sectoren komen we op voor jouw belang, bijvoorbeeld als het gaat over bovenwettelijke uitkeringen in cao’s.

Zelf invloed uitoefenen via de anders actieven raad

Laat jij graag je stem horen op thema’s die je aangaan? Dat kan. CNV Anders Actieven wordt namelijk continue gevoed door de Anders Actievenraad bij CNV Connectief en CNV Vakmensen. Leden uit de anders actievenraad vertegenwoordigen CNV-leden met een uitkering. Of het nu gaat om WW’ers, WIA’ers, IVA’ers, WAO’ers, leden in de bijstand en nuggers (niet-uitkeringsgerechtigden). Deze leden zijn van onschatbare waarde voor vakbond CNV. Het zijn onze ogen en oren. Waardevolle input die we bij de raad ophalen, vertalen we door in ons beleid en speerpunten, zodat we jouw stem laten horen aan de Haagse Tafels.

Wil je meer weten over de Anders Actieven Raad? Check dan CNV Anders Actieven Vakmensen of Anders Actieven CNV Connectief.

Andere lidmaatschapsvoordelen

Natuurlijk profiteer je ook van andere CNV-lidmaatschapsvoordelen. Weet je bijvoorbeeld dat je gratis een CNV Vertrouwenspersoon inschakelt, als je wel wat extra hulp kunt gebruiken bij je eerste- en tweede ziektejaar of (her)keuring. Iemand die je met raad en daad steunt en op verzoek met je meegaat naar een (her)keuring. Handig, want als je ziek wordt komt er veel op je af. Dingen waar je hoofd misschien helemaal niet naar staat. Een vertrouwenspersoon helpt je orde aan te brengen. Structuur, zodat jij je kunt richten op het ziektetraject. Verder krijg je:

  • Gratis juridische hulp bij werk- en privéproblemen;
  • Korting op je zorgverzekering;
  • Hulp bij je belastingaangifte en andere vragen over belasting;
  • Gratis ondersteuning bij het aanvragen van persoonlijke voorzieningen bij de gemeente waar je woont.

Sluit je aan

Kun je wel wat extra hulp gebruiken nu je werkeloos, arbeidsongeschikt of langdurig ziek bent? We laten jouw stem horen in Den Haag en staan voor je klaar met passende diensten.

  • Schakel gratis een vertrouwenspersoon in tijdens je ziektetraject.
  • Hulp bij het invullen van je belastingaangifte, van jou en familieleden.
  • Professionele informatie en advies bij ziekte.