Op weg naar één CNV

CNV Vakcentrale, CNV Vakmensen, CNV Connectief, CNV Jongeren en stichting CNV Internationaal gaan in de toekomst verder als één CNV. Dat hebben de besturen van de diverse CNV-organisaties, nu al vertegenwoordigd in het bestuur van CNV Vakcentrale, vandaag bekend gemaakt. Zelf vatten de CNV-besturen het zo samen: ‘Wij willen nóg beter een stem geven aan onze leden en bijdragen aan een eerlijke en rechtvaardige samenleving.’

Het CNV-bestuur ziet grote voordelen in het samenvoegen van de CNV-onderdelen. Het vergroot de slagkracht van de organisatie als geheel: voor diensten aan eigen leden en de belangenbehartiging. Elk lid profiteert hiervan, volgens CNV-voorzitter Piet Fortuin. ‘We versterken onze onderhandelingspositie aan de cao-tafel en in politiek Den Haag. Daardoor kunnen we nóg beter opkomen voor het belang van werkend Nederland, gepensioneerden of mensen die (tijdelijk) langs de kant staan.

Door samen te gaan versterken we ons dienstenpakket, de belangenbehartiging en maken we een stevige vuist aan de cao-onderhandelingstafel en in politiek Den Haag. Zo komen we nóg beter op voor het belang van werkenden, gepensioneerden en mensen die (tijdelijk) langs de kant staan.
CNV-voorzitter Piet Fortuin

De CNV-besturen zijn enthousiast om het proces tot één CNV te starten. De nadruk ligt daarbij op openheid en transparantie en het betrekken van leden, kaderleden en werkorganisaties in de totstandkoming. De ondernemingsraden en verenigingsorganen van de CNV-bonden zijn geïnformeerd en positief over de toekomstgerichte stap.

Het CNV is één van de grootste vakbonden van Nederland. De vakbeweging behartigt de belangen van 240.000 leden op het gebied van werk en inkomen. De totale omvang van het personeel bedraagt 550 medewerkers.