CNV Vertrouwenspersonen

Locatie: alle provincies
Aantal dagdelen: 3 à 6 keer per maand
Periode: het hele jaar door
Vergoeding: reis- en onkostenvergoeding

Vrijwilligerswerk bij vakbond CNV

Wij zijn verschilmakers. Een échte beweging. We zetten ons in voor sterke werknemersrechten. Zeker werk en eerlijk loon. Voor iedereen. Dat doen we niet alleen aan de cao-tafel, ook in politiek Den Haag. Ons werk is ook nu nog steeds hard nodig. Veel van onze dienstverlening wordt verzorgd door vrijwilligers. Die staan dicht bij de mensen en zijn het verbindend element tussen onze leden en organisatie.

De uitdaging

Als je langdurig ziek bent, kun je jezelf soms even kwijtraken. Zeker als er veel regelwerk op je afkomt. Als CNV Vertrouwenspersoon ben jij de rots in de branding, in een bewogen tijd. Je bent de ogen en oren [SP1] van het zieke lid. Jij zet alles op alles om, samen met het lid, orde op zaken te stellen. Je staat leden bij in hun ziekte- of reïntegratietraject. Je geeft raad en advies, bijvoorbeeld bij het maken van een plan van aanpak, eerstejaarsevaluatie of het tweede spoor.

Je helpt bij het invullen van UWV-formulieren om een WIA-uitkering aan te vragen. En je ondersteunt, informeert en begeleidt bij UWV-keuringen of (her)keuringen voor de WIA of WAO. Ook bereid je samen gesprekken voor met de bedrijfsarts. Kortom: jij zorgt ervoor dat het CNV-lid er niet alleen voor staat in het ziektetraject.

Wie je bent

Je bent erg leergierig en zet jouw kennis graag in om zieke leden te ondersteunen in het ziektetraject. Je stapt eenvoudig op mensen af, bent communicatief vaardig en vindt het leuk om mensen thuis te bezoeken. Je luistert, zonder oordelen en ziet de situatie van de ander los van jezelf. Ieder dossier behandel je uiterst precies en nauwkeurig, om alles boven tafel te krijgen.

Wat je goed kunt

Sociale zekerheid, en met name de Wet Verbetering Poortwachter en de WIA, kent geen geheimen voor jou. Je weet jouw kennis moeiteloos toe te passen op de individuele situatie van het CNV-lid. Je neemt hem daar stapsgewijs in mee, zodat de cliënt precies weet wat zijn rechten zijn. Daarnaast kun je prima overweg met laptop of pc. Je weet hoe je internet gebruikt en hoe je e-mails maakt en verstuurt.

Wat je doet

Als CNV Vertrouwenspersoon begeleid, ondersteun en informeer je zieke leden in het ziektetraject. Als starter loop je stage onder begeleiding van een ervaren collega, om de fijne kneepjes van het vak te leren. Tijdens de tweejaarlijkse netwerkbijeenkomsten, bespreek je casussen en deel je ervaringen met andere collega’s. Je doet nieuwe kennis op en netwerkt met je collega vertrouwenspersonen. Zo blijf je altijd up-to-date op het gebied van het domein sociale zekerheid. Als dat nodig is, organiseert de landelijk coördinator scholing en training om je kennis en vaardigheden op peil te houden.

Wat je krijgt

Als CNV Vertrouwenspersoon draag je bij aan een betere samenleving. Je steunt zieke leden met raad en daad in hun ziektetraject. Je levert dus een beetje tijd in voor veel persoonlijke genoegdoening. Verder:

  • Boost je jouw cv met werkervaring
  • Doe je veel nieuwe contacten op
  • Leer je continue bij op het domein sociale zekerheid
  • Neem je deel aan online ontmoetingen en netwerkbijeenkomsten
  • Ontvang je reis- en onkostenvergoeding
  • Valt er 2 x per jaar het Vrijwilligersjournaal op je mat

Hoe je reageert

Zie jij jezelf aan de slag gaan als CNV Vertrouwenspersoon? En sluit de vacature naadloos aan bij je drijfveren, ambities en talenten? Wacht dan niet langer. Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Simone Poortman via telefoonnummer 030 – 7511294 of per e-mail via ledenservice@cnv.nl onder vermelding van vrijwilligersfunctie CNV Vertrouwenspersoon.

Meld je aan als vertrouwenspersoon
Ontmoet Lia. Zij zet zich in als CNV Vertrouwenspersoon