CNV Vertrouwenspersonen

Het CNV (Christelijk Nationaal Vakverbond) is de op één na grootste werknemersorganisatie van ons land. Of je nu werkt (of werkte) in de gezondheidszorg, het onderwijs, als meubelmaker of als bankmedewerker: er is altijd een gespecialiseerde bond die voor je klaarstaat. Maar wist je al dat veel van de dienstverlening van het CNV wordt verzorgd door vrijwilligers? CNV-vrijwilligers staan dicht bij de mensen. Zij zijn de smeerolie tussen leden en de organisatie.

Een CNV Vertrouwenspersoon begeleidt leden met vragen over ziekteverlof en leden die voor een keuring van het UWV staan.

Regio/locatie: Wij zoeken mensen in de provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht.

Wat vragen wij van jou:

  • Je kunt luisteren zonder oordeel.
  • Je kunt de situatie van de ander los zien van die van je zelf.
  • Je hebt een ruime basiskennis van de sociale zekerheid, met name van de Wet Verbetering Poortwachter en de WIA.
  • Je durft mensen thuis te bezoeken en neemt de tijd daarvoor.
  • Je kunt feedback geven zonder de ander te ontmoedigen.
  • Je bent communicatief vaardig. 

Meld je aan als vertrouwenspersoon
Ontmoet Lia. Zij zet zich in als CNV Vertrouwenspersoon

Tijdsinvestering:

Dit is zeer afhankelijk van het aantal verzoeken om hulp. Gemiddeld 2 à 3 keer per maand een intake. Een intake bestaat meestal uit een telefoongesprek, een persoonlijk bezoek thuis bij de hulpvrager en dan eventueel het bezoek aan de medewerker van het UWV.

Wat biedt het CNV:

Als CNV-lid kun je je (werk)ervaring inzetten en jezelf blijven ontwikkelen. Je kunt doen waar je goed in bent. Wij werken met duidelijke taakomschrijvingen en kwaliteitseisen voor vrijwilligers. Je kunt rekenen op een vast aanspreekpunt, op maat gesneden informatie en training, vergoeding van gemaakte onkosten, een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering en landelijke en/of regionale ontmoetingsbijeenkomsten.

Het netwerk CNV Vertrouwenspersonen komt twee keer per jaar bij elkaar om ervaring uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen. Als dit nodig is, organiseert de landelijk coördinator scholing en training om vaardigheden en kennis op peil te houden of te verdiepen.

Een aankomend CNV Vertrouwenspersoon doorloopt een uitgebreide stage waarin hij (of zij) onder begeleiding van ervaren CNV Vertrouwenspersonen opgeleid wordt. Na de stage volgt een benoeming voor twee jaar.

Reageren?

Enthousiast geworden of wil je eerst meer informatie? Mail of bel dan naar: Simone Poortman, 030 7511294 of s.poortman@cnv.nl.