Leden voor de decentrale cliëntenraden van het UWV

Locatie: digitaal of op locatie bij UWV
Aantal uren: ongeveer 2 dagdelen per week
Vergoeding: begeleiding en ondersteuning van CNV-experts, reiskostenvergoeding

Hoe maak jij onze leden blij?

Wij zijn verschilmakers. Een échte beweging. We zetten ons in voor sterke werknemersrechten. Zeker werk en eerlijk loon. Voor iedereen. Dat doen we niet alleen aan de cao-tafel, ook in politiek Den Haag. Ons werk is ook nu nog steeds hard nodig. Veel van onze dienstverlening wordt verzorgd door vrijwilligers. Die staan dicht bij de mensen en zijn het verbindend element tussen onze leden en organisatie.

De uitdaging

Als lid van een decentrale cliëntenraad bij UWV help je de dienstverlening van UWV beter te maken. Je denkt en praat mee over hoe UWV haar taken uitvoert, en je bent de vertegenwoordiger van iedereen die met UWV te maken heeft. Je brengt het perspectief van de klant naar de vergadertafel, en zorgt dat het belang van de klant meegenomen wordt bij het uitvoeren van het takenpakket.

Wie jij bent

Je krijgt een uitkering van UWV of staat daar ingeschreven als werkzoekende. Je weet het één en ander van sociale zekerheid in Nederland, of het lijkt je leuk om daar iets over te leren. Ook heb je een kritische blik en werk je graag samen met anderen.

Waar je goed in bent

Je een échte proactieve teamspeler en je kunt je eigen ervaringen, maar ook die van anderen, onder woorden brengen. Je bent oplossingsgericht en constructief. Je hebt sterke affiniteit met sociale zekerheid. Je houdt vergaderen, je kunt goed luisteren én van jezelf laten horen wanneer je iets te vertellen hebt.

Wat je doet

Met het takenpakket ben je ongeveer twee dagdelen per week bezig. Je krijgt leeswerk ter voorbereiding op vergaderingen toegestuurd, en woont deze vergaderingen (digitaal) bij. Daarnaast ben je onderdeel van een commissie, waarin je over een specifiek onderwerp meedenkt. Je belangrijkste taak is namens alle klanten van UWV zorgen dat de dienstverlening erop vooruitgaat.

Wat je krijgt

Als vrijwilliger lever je een echte bijdrage aan een betere samenleving. Van ons krijg je uiteraard begeleiding in de vorm van ondersteuning van de experts van CNV. Ook kom je in contact met de mensen die je vertegenwoordigt, waardoor je hun verhalen en ervaringen hoort. Verder:

  • Boost je jouw cv met je talenten
  • Doe je nieuwe contacten op
  • Neem je deel aan netwerkbijeenkomsten
  • Ontvang je reiskostenvergoeding
  • Valt er 2x per jaar het Vrijwilligersjournaal op je mat

Hoe je reageert

Ben je enthousiast na het lezen van deze vacature? Als je profiel aansluit bij waar we naar op zoek zijn, laat het ons weten via Simone Poortman. Voor inhoudelijke vragen kun je ook bij Simone terecht via mail of 030-7511294