Het werk van morgen

Bereidt je voor op de toekomst

We ontkomen er niet aan. Covid-19 raakt ook de arbeidsmarkt. Veel werkenden verliezen hun baan en inkomen. Om massawerkeloosheid te voorkomen, lanceert het kabinet een aanvullend pakket, als onderdeel van het derde Steun- en herstelpakket. Dit pakket helpt mensen naar nieuw of ander werk, door scholing en begeleiding.

Het aanvullend sociaal pakket bestaat uit:

  • Intensieve ondersteuning en begeleiding van werk(loosheid) naar nieuw werk en ander inkomen;
  • Mogelijkheden tot om- en bijscholing;
  • Tegengaan van armoede en problematische schulden;
  • Voorkomen van jeugdwerkloosheid.

Voor wie bedoeld?

Het aanvullend sociaal pakket is bedoeld voor alle werkenden die hun baan verliezen door Covid-19 en extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van ander werk. Met bijzondere aandacht voor jongeren, mensen uit de banenafspraak en zelfstandig ondernemers. Werknemers voldoen hiermee aan de inspanningsplicht, vanuit het Steun- en herstelpakket. 

Download Ledenonderzoek

Ruim 60% van werkend Nederland is niet voorbereidt op de toekomst van de arbeidsmarkt, zo blijkt uit CNV-onderzoek. Het onderzoek checken? Download het nu.

Download nu

Meld je nu bij ons aan

Staat je baan op het spel? Of ben je jouw werk inmiddels verloren door Covid-19? Vakbeweging, powered by FNV en CNV helpt je graag verder met een professioneel werk-naar-werk traject. Je krijgt, ongeacht welke uitkering je hebt, passende dienstverlening die bestaat uit extra begeleiding. En, waar nodig, loopbaanadvies, (om)scholing en hulp bij schulden. Wij ondersteun je om je snel weer op weg te zijn naar een nieuwe baan. Een baan die echt bij je past. Begeleiding op maat. Altijd bij jou in de buurt, maar voorlopig alleen online.

Deze dienstverlening bestaat uit een regionale aanpak van 35 mobiliteitsteams. En hoewel de Regionale Mobiliteitsteams nog aan het opstarten zijn, kun je al wel een loopbaantraject starten bij Vakbeweging powered by FNV & CNV vanuit het crisisdienstverleningspakket. Wacht dus niet langer. Meld je nu aan via het onderstaande aanmeldformulier.