Juridisch adviseur

Sta individuele leden bij in juridische kwesties op het gebied van werk en inkomen.

Onze juridisch adviseurs werken in een zeer dynamische omgeving in het hart van de actualiteit. Zij adviseren onze individuele leden in juridische kwesties op het gebied van werk en inkomen. De rechtsgebieden zijn: Arbeidsrecht (waaronder Onderwijsrecht), Ambtenarenrecht en Sociale Zekerheid. De activiteiten worden uitgevoerd door ongeveer 20 juridisch adviseurs verspreid over 2 behandelteams.

De intake en eerste contacten met het lid vindt plaats door ons klantcontactcenter, CNV Info. Bij een (dreigend) conflict/geschil tussen een lid en de werkgever of een uitkeringsinstantie nemen onze juridisch adviseurs het dossier in behandeling en wordt het dossier overgedragen naar de afdeling juridische dienstverlening. Met CNV Info wordt nauw samengewerkt.

Wie zijn wij?

CNV Connectief is dé vakvereniging van en voor mensen in het onderwijs, bij de overheid, de publieke diensten en zorg & welzijn. Wij komen op voor iedereen die werkt, gaat werken, werk zoekt of gewerkt heeft in de publieke sector. Samen met onze ruim 105.000 leden zetten we ons in voor goede arbeidsomstandigheden en -voorwaarden. Dit doen we door afspraken te maken over werk en inkomen (cao, pensioen), door te helpen bij loopbaanontwikkeling en het bieden van rechtsbijstand als het tegenzit.

We zijn relevant als we aansluiten op wat werkenden op de werkvloer nodig hebben en we hen aan ons weten te verbinden. Goede individuele juridische dienstverlening is een belangrijk element van lidmaatschap van onze vakvereniging.

Wie ben je?

Je bent een energieke professional met enige jaren relevante werkervaring of een gemotiveerde starter op de arbeidsmarkt met een afgeronde academische opleiding (Rechten) die onze leden adviseert en ondersteunt bij het oplossen van arbeidsrechtelijke problemen. De zaken zijn divers en omvatten alle aspecten binnen het arbeidsrecht, zoals ontslag, re-integratie, arbeidsvoorwaarden, etc. Je analyseert en beoordeelt de voorgelegde kwesties, informeert en adviseert leden en waar nodig start je een procedure. Je hebt veelvuldig contacten met leden, werkgevers, rechtbanken, diverse geschillencommissies of andere betrokken partijen. We werken daarbij klantgericht en kiezen voor een persoonlijke benadering op basis van de door jou gekozen strategie en aanpak.

Je deelt actief je expertise en kennis met leden, collega’s en potentiële leden en levert bijdragen aan voor in- en externe publicaties, brochures, folders en dergelijke.

We willen de processen en onze dienstverlening steeds verbeteren. Je bent in staat om verbeteringen te signaleren en durft te adviseren of je mening te geven.

Wat wij zoeken

Een gemotiveerde collega die graag het verschil maken voor onze leden. Je beschikt over actuele kennis van het arbeidsrecht, onderwijsrecht is een pre, ambtenarenrecht en sociaal verzekeringsrecht. Je bent analytisch, adviesvaardig, klantgericht en stressbestendig. Je bent initiatiefrijk, ziet kansen en denkt in oplossingen. Je werkt zelfstandig en je bent gefocust op het resultaat en je zoekt mensen actief op en betrekt hen om als team te kunnen excelleren. Je schrijft goed en to the point en je bent verbaal sterk. Je legt gemakkelijk contact en bent een echte verbinder. Je herkent en onderschrijft de identiteit van de organisatie en de kernwaarden beschermen, ontwikkelen en verbinden.

Wat wij bieden

Je wordt onderdeel van een maatschappelijk relevante en dynamische organisatie die veel waarde hecht aan de ontwikkeling van haar medewerkers. De baan is afwisselend waar veel ruimte is voor eigen initiatief, regelruimte en professionele vrijheid. Voor deze functie bieden wij een marktconform salaris van maximaal € 4.837,00 per maand op fulltime basis (36 uur per week). CNV Connectief heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een uitstekende pensioenregeling en 30 verlofdagen.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil je meer weten voor je solliciteert? Neem dan contact op met Mathieu Beckand, manager Juridische Dienstverlening op telefoonnummer 06 – 30 06 41 17.

Solliciteer nu

Voldoe je aan bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in een informele, betrokken en prettige werksfeer, dan zien we graag je CV en motivatie tegemoet. Reacties zonder motivatie kunnen wij helaas niet meenemen in de selectie.

Je sollicitatie kun je uiterlijk 17 mei per e-mail sturen naar hrm@cnv.nl