Voorzitter CNV Jongeren (24-32 uur)

Wil en kun jij de stem en behoeften van andere jongeren vertegenwoordigen? Heb jij creatieve, oplossingsgerichte en constructieve ideeën voor – en over – de toekomst van jonge mensen op het gebied van werk en inkomen? En krijg jij hier andere jongeren net zo enthousiast over? Ben jij gedreven om bij te dragen aan de innovatie van de vakbeweging voor jongeren? Zijn volgens jou idealen als solidariteit, participatie en duurzaamheid onmisbaar voor een menselijke, leefbare samenleving? Stuur ons dan vóór 24 maart jouw motivatie op een manier die bij jou past en je cv!

Wie wij zijn

Wij zijn er voor de dromers, denkers en doeners. Voor alle jonge mensen die hun best willen doen om zich optimaal te ontwikkelen en hun beste bijdrage willen leveren aan onze maatschappij.

CNV Jongeren is een van de doelgroepraden van het CNV voor en door jonge werknemers en studenten in Nederland. Wij zijn er voor alle jongeren in Nederland die studeren, een bijbaan hebben, stage lopen, trainee zijn, starter of young professional. Samen komen we op voor jouw belangen op de arbeidsmarkt, woningmarkt, in het onderwijs en voor je pensioen. Daarnaast hebben we speciale aandacht voor jonge mensen in een kwetsbare positie.

 • Dit zijn we: dromers, denkers, doeners
 • Dit doen we: de sociaaleconomische positie van jongeren op de arbeidsmarkt en in het onderwijs versterken
 • Zo doen we dat: jongeren persoonlijk ondersteunen en adviseren, hun belangen behartigen via politieke lobby.
 • Voor wie we werken: jonge mensen (13-30 jaar) in het onderwijs, op de arbeidsmarkt en met een kwetsbare positie
 • Zo werken we: activerend, constructief, kritisch en uitgesproken

Wat je gaat doen

De voorzitter de doelgroepraad CNV Jongeren ontwikkelt met een team van medewerkers en vrijwilligers een visie op thema’s rondom werk en inkomen en weet deze visie samen om te zetten in concrete acties. De voorzitter is het boegbeeld van CNV Jongeren. Je vertegenwoordigt CNV Jongeren binnen het CNV, richting de politiek en beleidsbepalers, maatschappelijke organisaties en in de media. Daarvoor onderhoud je een divers netwerk met ministeries, (jongeren)organisaties, beleidsbepalers en de pers. Je ben voorzitter van de doelgroepraad Jongeren van het CNV. Ook maak je deel uit van SER-commissies en werk je mee aan themacampagnes gericht op jongeren en politiek.

Afgelopen jaren heeft CNV Jongeren zich weten te profileren rondom de inclusieve arbeidsmarkt, jeugdwerkloosheid, aansluiting van onderwijs naar de arbeidsmarkt, wonen en de pensioendiscussie; in politiek Den Haag en met publiekscampagnes. We verwachten van de nieuwe voorzitter dat hij/zij deze – en nieuwe - thema’s verder ontwikkelt en concrete activiteiten opzet, in nauwe samenwerking met de jonge kaderleden. Als voorzitter kun je ook een actieve rol spelen in de toekomststrategie van de vakbond gericht op het aantrekken en behouden van jonge leden.

Je krijgt ondersteuning door de werkorganisatie. Je legt verantwoording af aan de doelgroepraad Jongeren en de manager van de afdeling Verenigingsondersteuning.

Wie jij bent

Als voorzitter beweeg jij je actief in de wereld van jongeren en onderschrijf je de uitgangspunten en doelstellingen van CNV.

 • Je hebt MBO-,HBO-, of WO werk- en denkniveau
 • Je bent politiek sensitief en je weet welke problematiek urgentie heeft
 • Je bent gedreven om de belangen van jongeren te behartigen
 • Je kunt zelfstandig, resultaatgericht en creatief werken
 • Je hebt kennis van en gevoel voor sociaaleconomische-, politiek-bestuurlijke- en arbeidsverhoudingen
 • Je beschikt over lef, ambitie, visie en doorzettingsvermogen
 • Je bent een echte netwerker en weet mensen te (ver)binden
 • Je bent flexibel en hebt geen moeite met onregelmatige werktijden

Wat we je bieden

Een uitdagende functie die je de mogelijkheid biedt om bestuurlijke ervaring tijdens of na je studie op te doen van 24-32 uur per week (in overleg te bepalen) in een jonge en informele omgeving, stimulerend werk en goede ontplooiingsmogelijkheden. Een uitstekend salaris - passende bij jouw ervaring en de verantwoordelijkheden die je krijgt - van maximaal € 3520,- bruto per maand bij 36 uur en goede secundaire arbeidsvoorwaarden als een 13e maand en een goed pensioen bij PFZW .

Zo solliciteer je

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Stuur dan vóór 24 maart 2024 op jouw manier een motivatie en curriculum vitae naar Heleen de Haan (secretarieel medewerker).

Meer informatie? Een informatie-set is op te vragen bij Heleen de Haan. Voor overige informatie kan telefonisch contact opgenomen worden met Justine Feitsma, Voorzitter CNV Jongeren via 06 10 45 24 54.

CNV zet zich actief in voor een diverse en inclusieve arbeidsmarkt. Wij stimuleren iedereen dan ook om te solliciteren!