Rechtshulp bij arbeidsconflicten

Stel je voor: je werkgever wil je loon verlagen vanwege geldproblemen. Maar mag dat zomaar? Een CNV lid kreeg hiermee te maken en was het er niet mee eens. Lees hier hoe CNV Rechtshulp met succes in actie kwam.

De zaak: Loonsverlaging

De werkgever van één van onze leden wilde het loon van werknemers verlagen vanwege financiële problemen. Als werknemers niet akkoord gaan, dreigt hij met ontslagen. Sommigen accepteren 10% minder loon, anderen niet. Tocht verlaagt de werkgever het loon van iedereen.

Hoe CNV Rechtshulp hulp biedt

Een CNV rechtshulpverlener kwam op voor het lid. Hij protesteert tegen de loonsverlaging bij de werkgever. Maar zonder resultaat: de werkgever houdt voet bij stuk.

De uitkomst

De zaak ging naar de rechter. Die oordeelde dat, ondanks de slechte financiële situatie van de werkgever, het recht van de werknemer op hetzelfde salaris zwaarder woog. Het lid behoudt daarmee zijn salaris. Een goede uitkomst!

Hulp nodig bij een arbeidsconflict?

Zit je in een arbeidsconflict? Dan zijn onze juristen er om je te helpen met advies en ondersteuning. CNV biedt leden rechtshulp bij kwesties die te maken hebben met werk, inkomen en privé. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Juridisch advies en rechtsbijstand voor jou en je gezin. Het is slechts één van de voordelen van het CNV-lidmaatschap.

  • deskundige juristen met kennis van jouw cao
  • voor werk en privé, zonder wachttijd*
  • direct tot wel 170 euro besparen op je rechtsbijstandverzekering