Rechtshulp bij geschillen over dienstverlening

Gaat je vakantie niet zoals verwacht? Dit gebeurde bij de familie Reiziger. Op hun bestemming leek alles anders dan in de vakantiegids. De service? Teleurstellend. Ontdek hun verhaal en hoe CNV rechtshulp privé bij vakantieklachten het verschil kan maken.

De zaak: Vakantie niet zoals beloofd

De familie Reiziger boekte een all-inclusive, kindvriendelijk 5-sterren hotel in Spanje. Ze dachten naar een glijbanen-paradijs met ruime kamers te gaan. Maar waar ze terechtkwamen was teleurstellend. De kamer was klein en het all-inclusive pakket niet zoals beloofd. De familie Reiziger sprak de reisleider ter plaatse aan. Maar die bood slechts een excursievoucher aan. Dit loste natuurlijk niets op.

Hoe CNV Rechtshulp hulp biedt

Terug van vakantie was de familie Reiziger ontevreden. De vakantie voldeed niet aan de beloofde verwachtingen. Als lid van CNV zochten zij hulp bij Anker/BrandMR. ‘Is er terug in Nederland nog iets aan te doen?’ vroegen ze zich af. Gelukkig hadden ze foto's en een ingevuld klachtenformulier. Dit bewijsmateriaal stuurden zij naar hun jurist bij Anker/BrandMR voor advies.

De uitkomst

Na overleg met de familie Reiziger legde de jurist hun klachten voor aan de reisorganisatie in Nederland. Het aanbod? Een korting op een volgende boeking. Onvoldoende, vindt de jurist. Deze korting weerspiegelt niet de teleurstelling, en de familie wil niet opnieuw boeken. De volgende stap: een stevige onderbouwing waarom dit bod tekortschiet. Als de reisorganisatie niet reageert, volgt de stap naar de Geschillencommissie Reizen. Maar, verrassend genoeg, biedt de organisatie een redelijk contant bedrag als compensatie. De familie Reiziger accepteert dit en een gang naar de Geschillencommissie is niet nodig.

Ook een probleem met dienstverlening?

Heb je ook een kwestie rondom dienstverlening? Of een vraag over onze CNV Rechtshulp privé? Neem dan contact op met Anker/BrandMR. Zij staan voor je klaar. Bel naar 088 01 88 550 of meld je kwestie online.

Meld je kwestie online

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Juridisch advies en rechtsbijstand voor jou en je gezin. Het is slechts één van de voordelen van het CNV-lidmaatschap.

  • deskundige juristen met kennis van jouw cao
  • voor werk en privé, zonder wachttijd*
  • direct tot wel 170 euro besparen op je rechtsbijstandverzekering