Rechtshulp bij geschillen over dienstverlening

Je kent het wel. Je gaat lekker met je gezin op vakantie maar als je aankomt op je vakantiebestemming ziet het er heel anders uit dan de plaatjes in je vakantiegids lieten zien. Ook is de service teleurstellend te noemen. Dit overkwam de familie Reiziger. Lees hun verhaal.

Teleurstelling

De familie Reiziger boekte voor de zomervakantie een all-inclusive vakantie in een luxe kindvriendelijk 5-sterren hotel in Spanje. Ze keken er met zijn allen erg naar uit. Bij aankomst op de bestemming volgde helaas de ene teleurstelling de andere op:  het zwembad was geen glijbanen-paradijs zoals op de foto in de folder stond, de kinderen konden vaak niet aan de activiteiten van het animatieteam meedoen vanwege te weinig bezetting, het buffet werd niet aangevuld en was vaak koud, de familiekamer was erg klein en het all-inclusive concept was toch niet zo inclusief als men dacht (beperkte tijden en niet alle drankjes gratis) De familie Reiziger besprak hun klachten direct met de reisleider ter plaatse. Een andere kamer zou al heel fijn zijn. De reisleider bood hen een goedmakertje aan in de vorm van een voucher voor een excursie. Maar dit veranderde natuurlijk niets aan de situatie.

Terug van vakantie houdt de familie Reiziger een ontevreden gevoel. De vakantie voldeed niet aan de verwachting die ze hadden gekregen vanuit de reisbeschrijving en folder. En de voucher voor een excursie heeft dit niet goed gemaakt. Omdat ze lid zijn van CNV kunnen ze beroep doen op de CNV Gezinsrechtshulp. Ze nemen gelijk contact op met Anker/SRK Groep om hun situatie te bespreken en advies in te winnen. Is er nog wat aan te doen, nu ze al terug zijn in Nederland? De familie Reiziger laat weten dat ze foto's hebben gemaakt en het klachtenformulier dat met de reisleider is besproken in hun bezit hebben. Zij sturen dit op naar de juriste van Anker/SRK Groep .

Na overleg met de juriste zijn hun klachten voorgelegd aan de reisorganisatie in Nederland. De tegemoetkoming van de reisorganisatie was een korting op de volgende boeking. De juriste vindt dit onvoldoende. De aangeboden korting stond niet in verhouding ten opzichte van een teleurstellende vakantie en de prijs die ervoor betaald was. Bovendien wil de familie Reiziger niet meer bij deze reisorganisatie boeken. De juriste bespreekt met de familie de mogelijke vervolgstappen: eerst stellen we een aanvullende onderbouwing op waarom dit aanbod onvoldoende is. Mocht de reisorganisatie hier niet op reageren, dan nemen we de stap naar de Geschillencommissie Reizen.

De familie Reiziger gaat niet akkoord met het eerste voorstel van de reisorganisatie. De juriste stelt een aanvullende onderbouwing op en stuurt deze naar de reisorganisatie. Uiteindelijk wil de reisorganisatie een redelijk contant bedrag aan de familie geven als compensatie. De familie accepteert dit aanbod. Een gang naar de Geschillencommissie Reizen was niet meer nodig.

Vragen over onze CNV Gezinsrechtshulp ?

Neem contact op met Anker/SRK: 088 01 88 550

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Juridisch advies en rechtsbijstand voor jou en je gezin. Het is slechts één van de voordelen van het CNV-lidmaatschap.

  • deskundige juristen met kennis van jouw cao
  • voor werk en privé, zonder wachttijd*
  • direct tot wel 170 euro besparen op je rechtsbijstandverzekering