Rechtshulp bij ontslagzaken

CNV biedt leden rechtshulp bij zaken die om werk, inkomen en privékwesties gaan. Wat onze juristen zoal voor jou kunnen betekenen lees je in dit praktijkvoorbeeld voor rechtshulp bij arbeidsconflicten.

De zaak: ontslag vanwege ontoelaatbaar gedrag

Een werknemer krijgt van zijn werkgever te horen dat collega's van mening zijn dat hij ontoelaatbaar gedrag heeft vertoond. Dit zou volgens de werkgever reden zijn voor ontslag.

Vervolgstappen

In een gesprek met de werkgever, diens advocaat en werknemer en de rechtshulpverlener van CNV wordt duidelijk dat de werkgever niet van standpunt wil veranderen. Partijen gaan in discussie over wat een goede ontslagregeling is.

De uitkomst

Uiteindelijk na enige briefwisseling wordt er overeenstemming bereikt. De werknemer komt in aanmerking voor een WW-uitkering, is een tijdje vrijgesteld van werk om een andere baan te vinden en krijgt een ontslagvergoeding mee. Na enkele maanden vindt de werknemer ander werk.

Neem contact op

Heb je als CNV-lid gelijk hulp nodig bij het aanvechten van je ontslag? Neem direct contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Contact opnemen

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Juridisch advies en rechtsbijstand voor jou en je gezin. Het is slechts één van de voordelen van het CNV-lidmaatschap.

  • deskundige juristen met kennis van jouw cao
  • voor werk en privé, zonder wachttijd*
  • direct tot wel 170 euro besparen op je rechtsbijstandverzekering