Rechtshulp bij ontslagzaken

Een werknemer krijgt plots te horen: “Je bent ontslagen wegens ontoelaatbaar gedrag”. Dit heeft direct grote gevolgen: geen werk, geen uitkering, geen ontslagvergoeding. De werknemer is het er niet mee eens en zoekt hulp bij CNV Rechtshulp. Hoe zij hem bijstaan, lees je hier.

De zaak: Ontslag door beschuldiging ontoelaatbaar gedrag

Een werknemer hoort van zijn baas dat collega’s hem beschuldigen van ontoelaatbaar gedrag. De werkgever ziet dit als een reden voor ontslag op staande voet. Dit heeft grote gevolgen voor de werknemer: het contract wordt direct beëindigd en het recht op een transitievergoeding en WW-uitkering vervalt. De werknemer is het daar niet mee eens en schakelt de hulp van CNV Rechtshulp in.

Hoe CNV Rechtshulp hulp biedt

Er volgt een gesprek tussen de partijen. De werkgever, diens advocaat, de werknemer en de CNV rechtshulpverlener zijn erbij. Maar de werkgever blijft bij zijn standpunt: ontslag voor de werknemer. Ze bespreken daarom een passende ontslagregeling.

De uitkomst

Na een aantal brieven over en weer is er een akkoord. De werknemer krijgt een WW-uitkering, tijd om nieuw werk te zoeken en een ontslagvergoeding. Binnen enkele maanden vindt hij een nieuwe baan.

Ook te maken met onterecht ontslag?

Word je (onterecht) ontslagen? Dan zijn onze juristen er om je te helpen met advies en ondersteuning. CNV biedt leden rechtshulp bij kwesties die te maken hebben met werk, inkomen en privé. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Juridisch advies en rechtsbijstand voor jou en je gezin. Het is slechts één van de voordelen van het CNV-lidmaatschap.

  • deskundige juristen met kennis van jouw cao
  • voor werk en privé, zonder wachttijd*
  • direct tot wel 170 euro besparen op je rechtsbijstandverzekering