Rechtshulp bij reorganisaties

Een CNV-lid wordt geconfronteerd met ontslag door een grote reorganisatie. Het lid weigert zijn ontslag zomaar te accepteren, wijzend op jaren van trouwe dienst en een functie die behouden blijft. Lees hoe CNV Rechtshulp succesvol opkomt voor zijn rechten.

De zaak: Oneens met ontslag bij reorganisatie

De werkgever van een CNV-lid gaat reorganiseren. Er worden tientallen banen geschrapt maar er is geen sociaal plan opgesteld. Ons lid accepteert zijn ontslag niet. Hij benadrukt zijn jarenlange inzet en betwist het vervallen van zijn functie.

Hoe CNV Rechtshulp hulp biedt

De werkgever biedt een ontslagregeling aan met een lage vergoeding. De werknemer gaat daar niet mee akkoord. Daarop start de werkgever een ontslagprocedure bij het UWV. De werknemer laat het er niet bij zitten en schakelt CNV Rechtshulp in. De rechtshulpverlener komt in actie en dient verweer in bij het UWV.

De uitkomst

Na het verweer van de rechtshulpverlener oordeelt het UWV dat de afspiegeling fout is toegepast. Hierdoor wordt de werknemer niet ontslagen, maar blijft in dienst.

Ook te maken met een reorganisatie?

Krijg je te maken met een reorganisatie? Dan zijn onze juristen er om je te helpen met advies en ondersteuning. CNV biedt leden rechtshulp bij kwesties die te maken hebben met werk, inkomen en privé. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Juridisch advies en rechtsbijstand voor jou en je gezin. Het is slechts één van de voordelen van het CNV-lidmaatschap.

  • deskundige juristen met kennis van jouw cao
  • voor werk en privé, zonder wachttijd*
  • direct tot wel 170 euro besparen op je rechtsbijstandverzekering