Rechtshulp bij uitkeringen

Een werknemer verlaat na 2 jaar arbeidsongeschiktheid zijn baan en vraagt een WIA-uitkering aan. Het UWV oordeelt dat hij daar geen recht op heeft. Gevolg? Geen uitkering. Maar CNV Rechtshulp laat het er niet bij zitten. Lees hoe zij voor deze werknemer opkomen.

De zaak: Geen WIA-uitkering

Na 2 jaar arbeidsongeschiktheid gaat een werknemer uit dienst. Deze persoon vraagt daarop een WIA-uitkering aan. Het UWV beoordeelt de situatie van de werknemer. Maar zij komen tot de conclusie dat de werknemer minder dan 35% arbeidsongeschikt is. Daarom krijgt de werknemer geen WIA-uitkering. Gelukkig kon CNV Rechtshulp actie ondernemen.

Hoe CNV Rechtshulp hulp biedt

De CNV Rechtshulpverlener tekent bezwaar aan. Tijdens de hoorzitting licht hij toe: de verzekeringsarts heeft de medische klachten van de werknemer onderschat. Ook zijn er onjuiste functies door de arbeidsdeskundige genoemd.

De uitkomst

Het bezwaar is succesvol. De werknemer krijgt alsnog een WIA-uitkering. Deze is gebaseerd op 55-65% arbeidsongeschiktheid.

Ook problemen met je uitkering?

Heb je een probleem met je uitkering? Dan zijn onze juristen er om je te helpen met advies en ondersteuning. CNV biedt leden rechtshulp bij kwesties die te maken hebben met werk, inkomen en privé. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Juridisch advies en rechtsbijstand voor jou en je gezin. Het is slechts één van de voordelen van het CNV-lidmaatschap.

  • deskundige juristen met kennis van jouw cao
  • voor werk en privé, zonder wachttijd*
  • direct tot wel 170 euro besparen op je rechtsbijstandverzekering