Slachtoffer van seksuele intimidatie op het werk? Kom in actie.

Heb jij te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag op 't werk? Onderneem stappen om het tij te keren.

Hulp inschakelen

Heb jij te maken met seksuele intimidatie op het werk? Grote kans dat je jezelf onveilig voelt en met minder plezier naar je werk gaat. Het kan moeilijk zijn om hulp in te schakelen, bijvoorbeeld uit schaamte of angst voor de gevolgen. Misschien is er binnen het bedrijf waarvoor je werkt geen aanspreekpunt om je situatie te bespreken of een klacht in te dienen. Of weet je simpelweg niet of je te maken hebt met grensoverschrijdend gedrag en hoe je dit bespreekbaar maakt. Toch is het belangrijk om snel hulp te zoeken en in actie te komen. Want hoe langer je daarmee wacht, hoe groter de kans op lichamelijke- en psychische klachten.

Infographic: stappenplan Seksuele intimidatie op het werk

Om slachtoffers, omstanders, leidinggevende en HR-medewerkers te helpen bij het (h)erkennen van seksuele intimidatie op het werk, heeft CNV een infographic ontwikkeld. Het biedt praktische handvatten en tips om seksuele intimidatie op het werk aan te pakken. De infographic leidt je in 7 praktische stappen naar een passende aanpak tegen grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Het geeft je inzicht in hoe je seksuele intimidatie herkent, hoe je jouw grens trekt, hoe je een dossier opbouwt, bij wie je aanklopt om melding te maken en bij welke instanties je een klacht indient. Handig voor iedereen die (beroepsmatig) te maken krijgt met seksuele intimidatie.

Infographic

Ben je slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en weet je niet welke stappen je kunt ondernemen om dit te stoppen? Check dit handige stappenplan.

Download infographic

Lucht je hart

Vind je het lastig om het grensoverschrijdende gedrag van je collega, leidinggevende of cliënt bespreekbaar te maken? Twijfel je om de stap te nemen om iemand in vertrouwen te nemen of kun je binnen het bedrijf waarvoor je werkt nergens terecht met je melding of klacht? Meldt het dan bij ons. Wij helpen je graag met concrete tips en bieden je een luisterend oor. En sturen je als CNV-lid, als de situatie daarom vraagt, door voor juridisch advies. Onze medewerkers staan op werkdagen van 08:00 - 18:00 uur voor je klaar op telefoonnummer 030 751 1001. Mailen kan ook via cnvinfo@cnv.nl.

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Als CNV-lid sta je nooit alleen. Je krijgt juridisch advies en bijstand als er iets speelt op je werk.

  • Altijd verzekerd van professioneel juridisch advies
  • Persoonlijk advies bij vragen over werk en inkomen
  • Altijd professionele hulp bij belastingaangiftes