Reactie CNV op CBS-cijfers

‘Nu tijd voor meer vaste contracten en hoger loon’

Goed nieuws voor veel werknemers dat de economie goed draait en het aantal vacatures hoog is. De steunpakketten in coronatijd hebben hiermee zeer goed werk verricht.

Dat is de eerste reactie van het CNV op de nieuwe CBS-cijfers. Vandaag maakte het CBS bekend dat het aantal vacatures historisch hoog is en de economie fors aantrekt. Het CNV roept werkgevers op om nu ook de lonen te verhogen en meer zekerheid te bieden aan werkenden.

Nog steeds hebben meer dan 1,5 miljoen Nederlanders een flexcontract. Willen we de personeelstekorten oplossen, dan moeten werkgevers over de brug komen. Werknemers verdienen zekerheid, zeker na zo’n lange periode van onzekerheid in coronatijd
Patrick Fey, vicevoorzitter CNV

‘Nog steeds hebben meer dan 1,5 miljoen Nederlanders een flexcontract. Willen we de personeelstekorten oplossen, dan moeten werkgevers over de brug komen. Werknemers verdienen zekerheid, zeker na zo’n lange periode van onzekerheid in coronatijd,’ stelt Patrick Fey, vicevoorzitter van CNV.

Het CNV roept werkgevers op om daarnaast meer te investeren in stagiaires en zij-instromers. Fey: ‘Tijdens de coronacrisis kregen veel stagiaires geen stageplek. Ook bieden veel bedrijven weinig ruimte aan zij-instromers. Met het gevolg dat er nu een schreeuwend tekort aan vakmensen is. We roepen bedrijven dus op om zichzelf niet meer in de vingers te snijden maar te investeren in het personeel van de toekomst.’