‘Kabinet laat werkende ouders in de kou staan’

21-01-2021

Word lid!

Meld je aan bij het CNV en profiteer van alle voordelen.

Aanmelden

Reactie CNV op nieuwe steunpakket 
‘Kabinet laat werkende ouders in de kou staan’  

Het is zeer teleurstellend dat het kabinet geen regeling kan treffen voor werkende ouders. Het kabinet laat honderdduizenden ouders hiermee in de kou staan. Positief is dat het kabinet gehoor geeft aan de oproep van CNV om werkend Nederland tot in het najaar steun te geven. 

Dat is de reactie van het CNV op het nieuwe steunpakket van het kabinet.

Vorige week pleitte het CNV voor een calamiteitenfonds. Dit fonds is bedoeld om ouders die nu in de knel zitten wegens gesloten scholen en kinderdagverblijven tegemoet te komen met extra vrije dagen, die de werkgever vanuit de overheid vergoed krijgt. Het kabinet geeft vandaag aan dat dit op korte termijn helaas niet uitvoerbaar is. 

‘De lange termijn vooruitzichten voor veel ouders zijn slecht: deze lock-down duurt nog wel even voort, waarschijnlijk ook na 9 februari. Zeker nu de Britse variant om zich heen grijpt. Dit kan nog maanden duren. Ouders zitten echter aan alle kanten klem. Het is ongehoord dat het kabinet niet snel iets regelt voor al die ouders in de knel,’ stelt Piet Fortuin, CNV-voorzitter. 1 op de 6 ouders geeft nu al aan extra verlofdagen op te nemen om voor de kinderen te zorgen, blijkt uit CNV-onderzoek. 

Blij met perspectief tot eind 2021
Het CNV is echter blij met de steun tot in het najaar. Vanmorgen riep het CNV het kabinet op om een lange termijn perspectief te bieden. Dit omdat veel ondernemers (kappers, retail, industrie) momenteel op omvallen staan. Dit zou een golf aan tienduizenden nieuwe werklozen betekenen. ‘Het kabinet heeft gehoor gegeven aan de CNV oproep om de steun tot in het najaar voort te zetten. Een mooie oogst,’ aldus Fortuin. 

Geef een reactie

Column

CNV pleit voor 30-urige werkweek

Een verkorte werkweek met behoud van het huidige salaris zorgt voor meer balans in werk-privé situatie.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×