Mooie zekerheid in onzekere tijden

17-03-2020

Word lid!

Meld je aan bij het CNV en profiteer van alle voordelen.

Aanmelden

 

Een fijne zekerheid in zeer onzekere tijden. Het kabinet toont zich van haar sterkste kant. Dat is de reactie van het CNV op het noodmaatregelenpakket dat minister Koolmees zojuist heeft gepresenteerd.

‘Het kabinet biedt met dit pakket zekerheid aan werkend Nederland. Een lichtpuntje in een tijd waarin zoveel op losse schroeven staat. Het kabinet geeft werkgevers 90% compensatie voor het doorbetalen van de salarissen. Een operatie van ongekende omvang. De miljardeninjectie om alle salarissen door te betalen, waar het CNV afgelopen vrijdag dringend om verzocht, is hiermee grotendeels gehonoreerd,’ aldus Piet Fortuin, CNV-voorzitter.

Prijs
Werkgevers krijgen de loonkosten voor 90% gecompenseerd. Fortuin: ‘Voor het CNV is die waarborg van loondoorbetaling van groot belang. Werknemers hoeven de prijs van deze crisis niet te betalen.’

Positie flexwerkers
Bij eerste lezing van de plannen zijn de maatregelen voor flexwerkers, zoals uitzendkrachten, nog een punt van zorg voor het CNV. ‘Een groot deel van hen staat nu al op straat. Cruciaal is dat zij nu niet buiten de boot vallen en meeprofiteren van deze maatregelen. De politieke wil is er maar dit moet echter wel goed worden uitgewerkt,’ aldus Fortuin.

Geef een reactie

Column

CNV pleit voor 30-urige werkweek

Een verkorte werkweek met behoud van het huidige salaris zorgt voor meer balans in werk-privé situatie.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×