Rechtshulp bij letselschade na bedrijfsongeval

Heb je een ongeluk gehad tijdens werktijd? Dan kan er sprake zijn van letselschade. Zaken rondom letselschade zijn vaak ingewikkeld en kunnen lang duren. CNV biedt daarom gratis juridische hulp bij letselschade voor leden. Wij werken hiervoor samen met de specialisten van Ratio Letselschade.

Letselschade op de werkvloer

Letselschade kan je oplopen door een ongeluk op de werkvloer. Het kan gaan om lichamelijk letsel of psychisch letsel waardoor je je werk (tijdelijk) niet meer kunt doen. Je kunt degene die verantwoordelijk is aansprakelijk stellen voor de schade die je hebt opgelopen. Dit is natuurlijk niet leuk, maar soms wel noodzakelijk. CNV helpt je samen met de specialisten van Ratio Letselschade.

Wat te doen na een bedrijfsongeval?

Stap 1: Neem contact op met de huisarts

Het is belangrijk om na het ongeluk direct contact op te nemen met de huisarts. Je behandeling kan dan zo snel mogelijk beginnen.

Stap 2: Neem contact op met Ratio Letselschade

Als CNV-lid kun je contact opnemen met Ratio Letselschade. Samen met jou inventariseert Ratio Letselschade de schade en wordt gekeken hoe de schade kan worden verhaald op de veroorzaker van het ongeval.

Neem contact op: vul hieronder je gegevens in

Contact opnemen
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Geef een korte omschrijving
Error
None

Voorbeelden van schadeposten*

Arbeidsvermogensschade
Stel dat je door een ongeluk niet kunt werken. Dit heeft gevolgen voor je inkomen, omdat je bijvoorbeeld minder salaris krijgt of omdat er sprake is van winstderving (als je ondernemer bent).

Medische kosten
Het kan gaan om de kosten die te maken hebben met een ziekenhuisopname. Voorbeelden zijn het eigen risico van de zorgverzekering, ambulance vervoer, reiskosten voor bezoek van familieleden, oppas voor de kinderen, kosten van verzorging (ook door familieleden).

Onderhoud en klussen aan woning en tuin
De hulp die je hierbij nodig hebt moet worden vergoed.

Kosten van medische behandeling
Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie.

Reiskosten
Voor bezoeken aan bijvoorbeeld het ziekenhuis, bedrijfsarts of huisarts.

Verzorging
Moest je na een ongeluk in een verpleeghuis verblijven of ben je juist thuis door naasten verzorgd? Ook voor deze hulp kan een schadevergoeding worden gerekend.

Huishoudelijke hulp
Ook thuiszorg of mantelzorg na een ongeluk komen voor vergoeding in aanmerking.

Smartengeld
Soms heb je na een ongeluk ook recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor het leed dat je hebt doorgemaakt door het ongeluk.

*Deze voorbeelden zijn slechts een greep uit de vele mogelijke schadeposten. Welke schade je kunt vorderen, verschilt per slachtoffer.

Word lid en sta sterker in je werkschoenen

Juridisch advies en rechtsbijstand voor jou en je gezin. Het is slechts één van de voordelen van het CNV-lidmaatschap.

  • deskundige juristen met kennis van jouw cao
  • voor werk en privé, zonder wachttijd*
  • direct tot wel 170 euro besparen op je rechtsbijstandverzekering