Reactie CNV op persconferentie

Goed dat het kabinet gedoseerd maatregelen neemt. Dit is de reactie van het CNV op de persconferentie.

‘Het kabinet kiest nu grotendeels voor maatregelen waar we inmiddels aan zijn gewend. De 1,5 meter, mondkapjes. Voor dit moment verstandige maatregelen. Laten we hopen dat dit genoeg is om het aantal besmettingen terug te dringen,’ aldus Piet Fortuin, CNV-voorzitter.   

Klassieke coronaregels 
‘Sinds eind september pleitte het CNV ervoor dat de klassieke coronaregels op de werkvloer gehanteerd blijven worden. Veel bedrijven doen dit overigens nog steeds. Bij een op de drie CNV-leden geldt de anderhalve meter nog steeds op de werkvloer, blijkt uit CNV-onderzoek. Voor hen verandert er dus weinig,’ stelt Fortuin. 

Schouders eronder 
Ruim 40% van de CNV-leden geeft aan dat het verder prima is als de oude maatregelen blijven gelden. 'Al met al verwachten wij dat deze nieuwe maatregelen soepel doorgang vinden. Laten we samen de schouders onder deze crisis zetten.' 

Effectiviteit maatregelen
Het CNV roept het kabinet op om scherp te blijven monitoren op de getallen en ziekenhuisopnames. Fortuin: ‘We nemen deze maatregelen tenslotte om de zorg te ontlasten. Maatregelen die een tweedeling kunnen veroorzaken moeten zoveel mogelijk worden vermeden. De polarisatie in het debat neemt namelijk toe. We moeten voorkomen dat we straks de coronacrisis hebben bestreden, maar een maatschappelijke tweespalt ervoor terugkrijgen.