CNV Jongeren

Vakbond voor jonge dromers, denkers en doeners

Ben jij een jonge denker, dromer of doener? En wil jij je optimaal ontwikkelen en een goede bijdrage leveren aan de samenleving? Grote kans dat je je dan als een vis in het water voelt bij CNV Jongeren! CNV Jongeren is een onafhankelijke vakbond voor jonge werknemers in Nederland. Ze zijn er voor de bijbaners, stagiaires, vakantiewerkers, studenten, net-afgestudeerden en young-professionals. CNV Jongeren komt op voor jongerenbelang. Niet alleen op de arbeidsmarkt. Ook op de woningmarkt en in het onderwijs. Met speciale aandacht voor jonge mensen in een kwetsbare positie.

De projecten

CNV Jongeren werkt in drie projectteams: team Jong en Arbeidsmarkt, team Jong en Kwetsbaar en team Jong en Onderwijs. Ieder team heeft zijn eigen expertise. Elk team signaleert jongeren dillema’s en doorgrond maatschappelijke trends. De projectteams zijn de ideeënmotor voor praktische en baanbrekende projecten die de positie van jongeren en jong volwassenen op de arbeidsmarkt, en in aanloop tot, de arbeidsmarkt verbeteren.

Wij zijn CNV Jongeren | Dromers, doeners, werkers. En we zijn jong.

Team Jong en Arbeid

Het projectteam Jong en arbeidsmarkt voert projecten uit waarbij, jonge mensen die al actief zijn op de arbeidsmarkt, meedenken, adviseren en beslissen over belangrijke thema’s als flexwerken, pensioenen en medezeggenschap. Hoe maken we onze arbeidsmarkt toekomstbestendig? Baanbrekende projecten uit dit team zijn Pensioenlab, Druk of Geluk en Jong Geleerd = Oud Gedaan.

Team Jong en Kwetsbaar

Het projectteam van Jong en Kwetsbaar voert projecten uit om jonge mensen in een kwetsbare positie een betere uitgangsperspectief op de arbeidsmarkt te bieden. Tegelijkertijd voert het team projecten uit waarbij we bedrijven trainen en adviseren over hoe zij een succesvolle arbeidsrelatie met deze talentvolle groep realiseren. Spraakmakende projecten uit dit team zijn Harrie, Week van de Realisten, Samen online uit, samen thuis.

Team Jong en Onderwijs

Team Jong en Onderwijs voert projecten uit waarbij jongeren in het onderwijs zich kunnen versterken en beter ontwikkelen. Projecten die zorg dragen voor een betere kijk op je eigen toekomst door bewustwording van je studiekansen en de arbeidsmarkt. Het team zorgt voor een betere stap tussen onderwijs en werk. Projecten uit deze koker zijn Ambassadeurs van de Zorg, Techactivators en Ambassadeur van de Toekomst.

Sluit je aan bij CNV Jongeren

Hoe meer jongeren zich verenigen, hoe sterker de stem is. En hoe meer je voor elkaar krijgt op thema’s die er écht toe doen voor jouw generatie. Sluit je dus nu aan. En maak jezelf lid, al voor slechts €1,50 per maand.

Word lid