Waarom de vakbond nodig is

Weet je dat je het weekend te danken hebt aan de vakbond? Net als vakantiegeld, zwangerschapsverlof en ontslagbescherming. Werknemersrechten die je misschien voor lief neemt, die je vanzelfsprekend vindt. En er is nog genoeg om voor te strijden. Met onze leden willen we Nederland verder verbeteren. Ons sterk maken voor jouw belang, dat van je collega’s en die van werkend Nederland. Want dat is hard nodig. Ook nu.

Wat er nog beter kan

Door ons werk is er dus al veel veranderd. Mooi, maar we zijn er nog niet. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • De burn-out volksziekte nummer één is. Ruim 1,4 miljoen werkenden staan op omvallen, omdat werk en privé nauwelijks te combineren zijn.
  • Dat 1.9 miljoen werkenden werkt op flexibele contractbasis. Geen baanzekerheid. Geen uitzicht op het kopen van een huis.
  • Werknemers in vitale beroepen nog steeds onderbetaald worden.
  • Er jaarlijks 220.000 ongevallen op het werk plaatsvinden, waar 2.300 werkenden zwaar blijvend letsel aan overhouden?
  • Bijna de helft van alle studenten afstudeert met een studieschuld boven de €20.000, waarvan nog eens de helft met een studieschuld van meer dan €40.000.
  • Uitzendkrachten pas na 26 weken pensioen opbouwen.

Dat moet anders. Dat moet beter.

Dit is waar wij ons hard voor maken

Nederland moet eerlijker. Rechtvaardiger. Samen maken we het verschil. En bouwen we aan een samenleving waar iedereen meetelt. Een die mensen uitnodigt, in plaats van buitensluit. En waar welvaart gelijk wordt verdeeld. We werken aan een samenleving waarin we onze kinderen graag zien opgroeien. Duurzaam. Vol kansen, voor iedereen.

Wil jij weten hoe we verschil maken? En hoe we jouw belangen op het gebied van werk en inkomen behartigen?