Uitstel invoering nieuwe pensioenwet tot 1 juli 2023

De beoogde invoeringsdatum van de nieuwe pensioenwet, de Wet Toekomst Pensioenen, is met een half jaar uitgesteld.

Uitstel tot 1 juli 2023

In plaats van 1 januari 2023 gaat de nieuwe wet per 1 juli 2023 in, onder voorwaarde van goedkeuring door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer. Het CNV is bezorgd over het uitstel van de nieuwe pensioenwet, want daardoor wordt het noodzakelijk onderhoud van het collectieve pensioenstelsel vertraagd. Het CNV erkent dat een zorgvuldige parlementaire behandeling gewenst is, maar ziet ook dat het parlement al een half jaar met elkaar in discussie is.

Verder blijft het CNV erop aandringen dat in de aanloop naar het nieuwe pensioenstelsel onnodige kortingen worden voorkomen en dat er eerder kan worden geïndexeerd.

Meer informatie over de nieuwe pensioenregels

Voor meer informatie over de nieuwe pensioenregels kun je terecht op onsnieuwepensioen.nl. Op de site wordt eenvoudig uitgelegd wat pensioen is, waarom het pensioenstelsel wijzigt, wat hetzelfde blijft en wat er verandert. Per onderwerp staat op de site een korte uitleg, een animatie en antwoorden op veel gestelde vragen.

Het doel van deze site is duidelijke en begrijpelijke informatie te geven over wat er gaat veranderen. Let op, we Wet toekomst pensioenen is nog in behandeling. In september 2022 buigt de Tweede Kamer zich over de voorgenomen wetswijziging. De nieuwe regels voor pensioen kunnen dus nog veranderen. Dan verandert de informatie op de website mee.