Rechtsbijstand rond pensioen

In je lidmaatschap van CNV Vakmensen is uitgebreide rechtshulp inbegrepen. Dat betekent dat je verzekerd bent van juridisch advies voor werk en inkomen en rechtsbijstand voor overige kwesties voor jou en je gezin. Ook als je de AOW-leeftijd nadert, kun je daar veel aan hebben.

5 goede redenen waarom je gratis rechtsbijstandsverzekering erg belangrijk is rond je pensionering. Wij helpen je bij:

1.Conflicten rond je (vroeg)pensioenuitkering

Een pensioenfonds dat kort na de pensionering van een deelnemer een uitkering naar beneden bijstelt. Een werkgever die een pensioenaanvulling opeens stopzet… Het zijn situaties waarin je blij bent dat je kunt terugvallen op de juridische deskundigheid van juristen en advocaten van CNV Vakmensen. Zij doen er álles aan om te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt.

2.Conflicten rond je arbeidsongeschiktheidsuitkering

Raak je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt en acht het UWV je bijvoorbeeld minder dan 35% arbeidsongeschikt, dan krijg je geen WIA-uitkering. De juridische medewerkers van CNV Vakmensen kijken vervolgens samen met jou of er ten onrechte functies door de arbeidsdeskundige zijn genoemd waardoor je medische klachten worden onderschat.

3.Conflicten in de privésfeer

Onder de gratis rechtsbijstandsverzekering valt ook rechtsbijstand bij conflicten in de privésfeer. Hier kun je dus gebruik van maken als je een conflict hebt over een aankoop, een huurverhoging of een onterechte verkeersboete, als je ruzie hebt met je buren of bijvoorbeeld te maken hebt met letselschade.

4.Problemen rond actuele ontwikkelingen stijgende energieprijzen

Energieleveranciers nemen het niet altijd zo nauw met de afspraken die ze met je hebben gemaakt in het energiecontract. Zo halen sommige leveranciers prijsverhogingen die meestal in januari plaatsvinden naar voren of proberen ze vaste contracten eenzijdig te beëindigen of open te breken om tarieven te verhogen.

Heb jij het gevoel dat je energieleverancier iets doet wat niet mag? Wil je advies? Via CNV Rechtshulp adviseren advocaten en juristen van Anker en Brandmeester je graag. Als het nodig is onderhandelen en procederen ze voor je. Natuurlijk zonder kosten. Bel 088 01 88 550 of lees hier meer over rechtshulp bij stijgende energieprijzen.

5.Conflicten van je thuiswonende gezinsleden

Niet alleen jij bent via je lidmaatschap van CNV Vakmensen verzekerd van rechtshulp. Ook je thuiswonende gezinsleden kunnen een beroep doen op juridische hulp in de privésfeer. Ook je partner (ook als die in een verpleeg- of zorginstelling woont), je thuiswonende (stief-, pleeg-)kinderen. De precieze voorwaarden vind je hier.