Loopbaanontwikkeling

Tegenwoordig komt steeds minder vaak voor dat je een hele loopbaan hetzelfde werk voor dezelfde werkgever doet. Je zult tijdens je carrière waarschijnlijk een paar keer op zoek naar nieuw werk gaan. Dat kan je eigen keuze zijn, omdat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Het kan ook uit noodzaak zijn, omdat je bijvoorbeeld bent ontslagen. Waarom je ook op zoek bent, CNV helpt je verder.

Leerrekening

De leerrekening helpt werkend Nederland wendbaar en weerbaar te zijn op de arbeidsmarkt. Het is een persoonlijk leer- en ontwikkelbudget, waar werknemers gebruik van kunnen maken naar eigen inzicht.

Wil je een nieuw talent vaardigheid ontwikkelen – of je bestaande kennis en ervaring een extra dimensie geven? Met een leerrekening heb je een budget tot je beschikking eraan te beginnen.

Leerrekening worden door werkgevers bekostigt, in de meeste gevallen omdat hier afspraken over zijn gemaakt in de Cao. CNV maakt zich sterk voor dit soort voorzieningen, en is initiatiefnemer van James Loopbaan.

Voor meer informatie over James Loopbaan, en wat een leerrekening voor jou als werknemer kan betekenen, klik hier.

Loopbaan-APK

Een Loopbaan-APK is het belangrijkste onderdeel van een loopbaanadviestraject. Het draait allemaal om jou: wie ben je, wat wil je, wat kan je en hoe kom je waar je wilt zijn?

Een loopbaan-apk doe je in samenwerking met een coach. Door samen goed te kijken naar hoe je ambities aansluiten bij je capaciteiten, en je capaciteiten bij je ambities. Het resultaat: een beter inzicht in wat je te doen staat om je professionele ambities werkelijkheid te maken.

CNV ondersteunt je graag bij dit proces. De coaches van CNV Vakmensen helpen je graag bij het uitkristalliseren van jouw pad. Voor meer informatie ga naar LoopbaanCentraalTechniek.

Werk Naar Werk

Wanneer je je baan verliest, of op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging, staan loopbaancoaches gereed om je te helpen. Tijdens een werk naar werk traject word er eerst gekeken naar jouw wensen en mogelijkheden.

Tegelijk is het werk naar werk-traject ook heel praktisch: je leert hoe je een vacature tekst analyseert, bereid je je voor op een sollicitatiegesprek en blikt samen met je coach terug op gesprekken om daarvan te leren.

Ook voor Van Werk Naar Werk-trajecten kunnen de loopbaancoaches je helpen. Een werk naar werk-traject kan van 2 tot 6 maanden duren. Kom in contact met één van onze loopbaancoaches.

Leerambassadeurs

Een leerambassadeur is een werknemer die collega’s helpt met vragen over leren en persoonlijke ontwikkeling. De leerambassadeur kent de potjes zoals opleidingsbudgetten, adviseert over opleidingen en coaching en biedt een luisterend oor.

Ga naar LoopbaanCentraalTechniek en bekijk jouw mogelijkheden.

Ontwikkelvoucher van €1500 voor een cursus of opleiding aanvragen?

De loopbaancoach helpt je graag bij je aanvraag van de ontwikkelvoucher.

Ga naar LoopbaanCentraalTechniek

Sluit je nu aan

Word vandaag nog lid van CNV. We helpen je met al je vragen over werk en inkomen. En komen op voor jouw belangen als werknemer. Samen staan we sterk.

  • Hulp bij je belastingaangiftes
  • Advies bij vragen over je werk en inkomen
  • Ondersteuning bij een arbeidsconflict