“De toekomst van Europa – de sociale dimensie” - seminar op 5 & 6 april

08-03-2018

Word nu lid!

Meld je aan bij CNV en profiteer van alle voordelen.

Word lid

Het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV), organiseert met ondersteuning van de Wereld Organisatie van Werknemers (WOW), in samenwerking met het Europees Centrum voor Werknemersvragen (EZA) en met financiële ondersteuning van de Europese Unie, een tweedaags seminar over: “De toekomst van Europa – de sociale dimensie”

In 2017 heeft Juncker een discussie op gang gebracht over de toekomst en de sociale dimensie van Europa. Gezien de Europese verkiezingen in het voorjaar van 2019 en de voorstellen die momenteel zijn en worden ingediend onder de ‘Europese pijler van sociale rechten’, is het van cruciaal belang om te bespreken hoe de sociale dimensie van Europa eruit zou moeten zien. In het licht van groeiend Euroscepticisme, is het van vitaal belang voor werknemers en burgers om te ervaren dat Europa er ook voor hen is. De sociale dimensie van Europa is nog steeds onderontwikkeld, terwijl er nog steeds veel nadruk wordt gelegd op de interne markt. Dit leidt tot ongelijke concurrentie, uitbuiting en verdringing van werknemers. De enige manier om draagvlak van werknemers en burgers voor Europa te behouden, is door de sociale dimensie van de Europese interne markt te realiseren.

Bekijk hier het programma, en voor deelname kunt u zich hier registreren.

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Bjørn van Heusden via bavanheusden@wownetwork.be .

Geef een reactie

Column voorzitter

Tijd voor elkaar werkt beter

Onlangs ontvouwde minister Koolmees zijn plannen voor meer ouderschapsverlof. In plaats van de schamele twee dagen die...

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×