Ultimatum verlopen, staking openbaar vervoer onafwendbaar

5-daagse staking vanaf 6 februari

De werkgevers in het openbaar vervoer (VWOV) zijn niet ingegaan op een ultimatum van de vakbonden. Dat betekent dat de gezamenlijke bonden (CNV en FNV) een 5-daagse staking gaan organiseren, die maandagochtend 6 februari begint.

Onder de CNV-leden is grote bereidheid om in actie te komen, bleek vorige week tijdens 6 online ledenvergaderingen. De onderhandelingen over een nieuwe cao openbaar vervoer (die geldt voor zo’n 13.000 werknemers) zijn 18 januari gestrand.

Ultimatum

In het ultimatum heeft CNV Vakmensen een aantal eisen die nodig zijn voor een nieuwe cao. Het gaat onder meer om een stevige loonsverhoging, een goede ouderenregeling en een aanpak van de hoge werkdruk. Cao-onderhandelaar Hanane Chikhi: ‘We hebben allerlei voorstellen gedaan om die hoge werkdruk aan te pakken. Minder gebroken diensten, minimaal 20 minuten voor een warme maaltijd tijdens een late dienst. Normale voorstellen om het werk beter te maken. Maar de werkgevers schuiven alles van tafel en komen niet met betere oplossingen. Ze zien bij elke mogelijke oplossing vooral problemen met de uitvoering.’

Volg de acties

Volg de actuele ontwikkelingen op onze actiepagina.