Voorzitter Maurice Limmen neemt afscheid van het CNV

12-10-2018

Meld je aan!

Word lid van het CNV en profiteer van alle voordelen.

Vandaag is Maurice Limmen door de Algemene Vergadering van de Vereniging Hogescholen gekozen tot hun nieuwe voorzitter. Hij neemt op 1 december afscheid als voorzitter van CNV Vakcentrale.

“Na 18 mooie jaren neem ik afscheid van het CNV. Ik kijk met trots en plezier terug op al die jaren dat ik mij heb mogen inzetten om de positie van werknemers in Nederland te verbeteren in belangrijke dossiers als de arbeidsmarkt, flexibilisering, pensioenen en sociale zekerheid. Maar vooral kijk ik terug met ontzettend veel waardering voor al die mensen met wie ik zo intensief heb samengewerkt voor onze goede zaak”, aldus Limmen over zijn vertrek.

Limmen was vanaf januari 2014 voorzitter van het CNV. “Met het vertrek van Maurice Limmen verliest het CNV een bevlogen voorzitter en een stevige belangenbehartiger met hart voor onze leden en werkenden in Nederland”, aldus Piet Fortuin, namens het Algemeen Bestuur van het CNV. “We feliciteren de Vereniging Hogescholen van harte met deze keuze.”

Over zijn nieuwe benoeming zegt Limmen: “Ik zie er enorm naar uit in mijn nieuwe rol een bijdrage te kunnen leveren aan het opleiden van de leraren, verpleegkundigen, IT-ers en andere professionals van morgen. Daarnaast wil ik graag mijn bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het hoger beroepsonderwijs. Geen sector is zo belangrijk voor de innovatie van belangrijke economische en sociale sectoren in ons land als die van de hogescholen. Dat ik het boegbeeld mag gaan zijn van die sector is iets om trots op te zijn.”

Maurice Limmen werkte vanaf 2000 voor het CNV. Hij begon zijn vakbondscarrière bij CNV Dienstenbond. Hier was hij tot 2010 bij verschillende cao’s betrokken als hoofdonderhandelaar. In 2010 werd hij vicevoorzitter van het CNV. Van 2002 tot 2010 was Limmen tevens actief als lid van de gemeenteraad van Amsterdam, vanaf 2005 als fractievoorzitter van het CDA. In 2009 leidde hij de enquêtecommissie naar de aanleg van de Noord/Zuidlijn van de Amsterdamse metro.

Het Algemeen Bestuur van het CNV beraadt zich de komende tijd op de definitieve opvolging van Limmen. Vicevoorzitter Arend van Wijngaarden neemt voorlopig zijn taken waar.